Ikväll blir det en liten trevlig halloween...

img_0692 (MMS)

Ikväll blir det en liten trevlig halloween fest med eliten :) Återkommer igen imorgon. Ha en trevlig lördag allesamans!


Nu har vi precis lagt oss i sängen. Äntlig...

img_0680 (MMS)

Nu har vi precis lagt oss i sängen. Äntligen, det har varit en lång dag. Började med att Arvid vaknade i spjäl sängen klockan nio. Var bara att kliva upp och mysa en stund framför bollis :) Efter frukosten hoppade vi in i bilen och åkte till Härnösand och beslöjade släpvagnen. På vägen hem stannade vi först förbi hos gammelmomma och moffen på en jätte trevlig visit sen åkte vi och handlade en massa gott inför kvällen. Väl hemma städade jag medans Andreas gjorde tacos. Carro och Peter kom vid halv sju :) Kvällen har tillbringats framför tvn med en massa gott. Andreas somnade i soffan när de andra åkt och dör ligger han än. Jag har precis duschat men ska försöka somna nu. Imorgon jobbar jag med Robban, tanken är att vi ska kolla lite skotrar :) på kvällen hoppas jag att Andreas hittar på nått roligt med mig. Sk försöka fixa barnvakt några timmar för på söndag åker han iväg och blir borta i två veckor :( Det passade iaf ganska bra eftersom vi ändå åker på semester på måndag. Ja men god natt nudå!


Happy face

Hallå!

Idag är det en bra dag. Under morgon fikat fick jag ett samtal från försäkringskassan. De hade kommit fram till ett väldigt glädjande beslut, min ersättning kommer att beräknas på min nuvarande anställning som chaufför! För våran del kommer det betyda väldigt mycket, kanske till och med en bättre bil till vintern? Mmm vi får se :)

Ja efter frukost skyndade vi iväg till kyrkis där Arvid lekte av sig lite :) Tyvärr var det väl inte så många större barn där idag så han lekte som mest för sig själv, laga mat och bjuda mamma på är nog det roligaste man kan göra :P När klockan slagit tolv och vi sjungit adjö rullade vi neröver staden med en släpvagn bakpå.Tanken var att jag skulle ombesikta den, men det gick tydligen inte.. Inte ens när jag gjorde ett tappert försök att himla lite med ögonen. Jag fick istället boka en tid imorgon i HÄRNÖSAND. Ja det kan ju vara trevligt med en liten road trip, jag och barnen tänkte svänga förbi hos deras gammelmormor/morfar på vägen tillbaka. Vi har inte träffat dem på jätte länge så vi får passa på när vi ändå har vägarna förbi :)

Just ikväll jobbar jag extra nere hos Robban. Han ligger och sover sen länge tillbaka, alla andra också. Så jag och barnen blir kvar här inatt. Nu ska jag "tradera" klart lite här för att sen slänga mig i den väldigt smala sängen :P

Här kommer bilder på mina goungar idag.


 


Idag blev vi ordagrant tagna på sängen uta...

img_0655 (MMS)

Idag blev vi ordagrant tagna på sängen utav min mamma och mormor :) Dom kom tjugo över nio, och på nått konstigt sätt hade vi (hela familjen) lyckats sova så länge. Vi gjorde en brak frukost, tekakor med ägg och havregrynsgröt :) Mormor hade med sig bullar och nya sockor åt barnen. Det tackar vi för!  Andreas åkte på några ärenden. Mamma och mormor åkte sedan till birsta medans jag och barnen blev kvar hemma. Vi har tagit det lugnt hela dagen, börjat planera lite inför Göteborgs trippen. Har också sålt lite kläder på tradera så imorgon ska jag posta en massa paket och sedan räkna slantarna som ska gå till shoppingen på gekås ;p Nu sitter jag och hjärtat och kollar på kungarna av SKÄGG! Blir nog att lägga sig och mysa sig till sömns sen och ladda inför kyrkiset imorgon :D Hoppas att det kommer mycket barn och mammor så att junior får härja utav sig rejält. Syns imorgon!


Sitter i soffan med en väldigt trött tjej ...

img_0635 (MMS)

Sitter i soffan med en väldigt trött tjej :) Hon har varit riktigt pigg och vaken idag så det är inte konstigt. Börjat le har hon också gjort :D Det riktigt värmer i mamma hjärtat när man ser det. Idag har vi hunnit med en sväng ut till staden och birsta. Träffade mamma och gänget och åt lunch på McDonald's. Innan vi åkte hem tog vi det efterlängtade Ica maxi. Det blev chiliconcarne till middag :) Nu ska jag lägga Alma i sängen och slänga mig in i duschen innan det är godnatt. Imorgon kommer antagligen min mamma och mormor hit.  Ska även försöka hinna med att färga håret, det var som ett tag sen. Godnatt!


Vi vaknade vid nio och har legat och kolla...

img_0626 (MMS)

Vi vaknade vid nio och har legat och kollat på bollis i sängen:) Nu sitter vi och ska fika. Blev aldrig någon handling igår så jag och barnen får väl försöka leta oss ut idag istället. Blir lite ihopplock till frukost. Idag är jag faktiskt lite bättre i andningen, men både jag och Alma är snoriga :/ På måndag åker vi neröver Göteborg då vill vi ju vara pigga och friska :)


Sjukling

Ja då har man varit hos läkaren också, det är min astma som spökat men nu har jag fått starkare grejer som förhoppningsvis ska underlätta för mig vid förkylningar :) Kalaset gick dock på 1100 kronor.. Åh vad skönt att man fått mammapengarna från fsk då. NOT! Det har fortfarande inte tagit något beslut angående mitt ärende.. Snart måste jag fan börja jobba innan man blir bankrutt! Någon som vet vart jag kan jobba med en bebis på 1 månad? Aja, vi sitter hos mommen och moffen nu iaf. Väntar på att Andreas ska sluta jobbet så vi får ta och handla lite mat innan hemfärd. Barnen har förresten fått jätte fina kläder utav mormor, så nu är de likisar:D fast i rosa/blått då.

Nu har vi precis ätit frukost och ligger i...

img_0619 (MMS)

Nu har vi precis ätit frukost och ligger i sängen igen :) Fick alldeles nyss en läkartid till vårdcentralen klockan 1320. Hoppas jag får någon hjälp nudå :)


Tjugofjärde oktober tvåtusentio

Ännu en helg har passerat och familjen Stålnacke/Nilsson har bara tagit det lugnt :) Imorse fick till och med morsan ligga i sängen till klockan ett! Helt sanslöst, men det beror nog lite på att förkylningen har infunnit sig hos mig.. Igen tyvärr! Jag tycker inte alls det var länge sen jag var sjuk. Och den här gången är det bra jobbigt. Nuförtiden verkar det sätta sig rejält på mina luftvägar. Och det är ju inte speciellt konstigt med tanke på att jag har astma. Men aldrig förut i mitt nittonåriga liv har jag känt det som jag gjort de senaste gångerna. Natten som var funderade jag stark på att ringa efter en ambulans.. Jag har ju min bricanyl men det känns inte som att den fungerar tillräckligt för mig längre.. Jag hoppas att det inte blir lika jobbigt inatt. Imorgon ska jag försöka uppsöka en läkare, får se vad som sägs då. Iallafall så har vi varit hemma hela dagen. Ikväll har vi legat i sängen och kollat på film:) Arvid somnade till den och sover nu gott i sin egna säng. Som han faktiskt gjort de senaste veckorna, med något undantag förstås. Vi har fått höra hela tiden att det varit dumt utav oss att låta han sova med oss så länge, vi skulle få så svårt att vänja av honom. Men det är inget jag märkt utav hittils. Arvid är en sån lättsam liten pojke, och jag tror han är/ har blivigt lite som mig. Tar det som det kommer. Men det är ju så vi "uppfostrat" honom så konstigt vore ju annars :) Och jag kan ärligt säga att om vi hade haft en större säng (har nu en 160) så hade han fortfrande fått sova med oss. Jag tycker det är det mysigaste som finns, att få somna och vakna upp brevid varandra. Det är nu Alma som tagit Arvids del utav sängen och det med en självklarhet eftersom jag ammar henne. Ja nog om våra vanor och ovanor, är nog inte allt för roligt att läsa om:) Imorgon ska pappa Andreas iaf jobba igen, tur är väl det så jag och barnen kommer in i det vanliga igen :p Måste säga att även fast det varit mysigt att ha Andreas hemma på dagarna så ska det bli skönt att få bestämma allt själv igen :D Vi ska som sagt försöka få komma till doktorn och besöka mommen&moffen. Mina glasögon gick sönder Igårkväll och självklart ligger reserverna hos dem. Nä nu ska jag stänga tvn och mata lilla fröken här så ska jag försöka sova gott jag också. Natti natt!

Tjugotredje oktober tvåtusentio

Åh! Igårkväll skrev jag ett jätte långt inlägg och när jag kollade idag såg jag att det inte alls uppdaterats.. Fy vad bitter jag blir. Måste börja med att gratulera våran lilla fröken som idag blir en hel månad! Tiden har gått fort men ändå känns det som att hon alltid funnits här :) I veckan har det varit bloggtorka här, Andreas har varit hemma med oss så jag får skylla på att vi passat på att mysa istället :) Veckan har gått fort, vi har haft söndag varje dag. Vi har inte gjort just något speciellt, levt det vanliga familjelivet bara. Eller ja, igår var vi faktiskt in på Birsta en sväng och hämtade ut min nya Iphone 4! Lyckan är total. Efter birsta hämtade vi upp Kalle som skulle sova över hos oss. Mamma är borta och testkör nya bandvagnar men skulle komma tillbaka här ikväll. Kvällen och natten gick jätte bra :) Tur man har snälla barn. Imorse fick jag och de två minsta faktiskt sova till tio. Just nu ligger vi allihopa på soffan, Andreas har varit och bytt till vinterdäck på min bil medans jag och barnen tog oss en fika med Carro. Vi ska börja med maten nu för att sedan mysa ner oss i soffan. Ha en fortsatt trevlig helg allesamans!

En inte allt för ovanlig måndag

Igår blev dagen lite speciell då jag och Alma åkte iväg till lögdö på eftermiddagen för att jobba med robban. Hemma lämnade vi våra killar ensamma:) Tanken var att min lillebror skulle byta till vinterdäck på min bil under tiden, men han hittade inga däck.. Så halv ett när Robban lagt sig vågade och orkade jag inte sätta mig i bilen. Vi stannade där nere. Imorse sov vi till kl tio. Skönt! Vi fikade och åkte hemöver. Grabbarna hade redan hunnit åkt hemifrån då de skulle byta däck på mercan. Jag och Alma röck därför med oss bärsrlen och åkte in till birsta för att umgås med mamma&kalle. Efter en fika och lite fönstershopping åkte vi hem till Andreas och en efterlängtad Arvid! Vi busade och åt spagetti&köttfärsås. Vid kl sju när Arvid gick i säng åkte jag och lillgumman på Ica maxi. Blev en hel del handlat så nu ska vi nog klara oss i veckan :) innan vi la oss målade jag sista väggen i hallen också och det tog allt sin lilla tid.. Alma var en pigg tjej och skulle absolut inte sitta still och titta. Haha, men när det till slut blev klart somnade hon som en stock i babysittern:p Dom är ju för roliga. Nu är kl snart sex, Alma har precis ätit. Jag är ganska pigg och väldigt snorig :( fy jag hoppas inte det håller i sig. Ska somna om nu och invänta att lilla herrn väcker mig igen:) Idag är det BVC som står högst på listan. Ska även försöka få tag på den där väldigt osynliga försäkringskassan. Jag har tagigt ut mammaledighet sen 1 juli men inte sett röken av några pengar än.. Ja det är morgondagensbekymmet så att säga. Kram

Hjärtegryn

Idag är barnen med i tidningen, man kan gå in på st.nu och kolla under nyfödda :) Vi är så stolta över våra små hjärtegryn! Idag har jag och barnen varit och jobbat med Robban. Blev en heldag ute i det fina vädret. Vi sov en stund innan vi orkade åka hem. Väl hemma väntade Andreas med maten färdig :) Det blev god mat, kött och potatis med en massa vitlök såklart. Just nu ligger jag och barnen på soffan framför dansfeber. Andreas åkte nyss iväg med Jori, de skulle dra en sväng på krogen och jag hoppas verkligen att de får roligt:) Själv ska jag dra fram glassen så fort Arvid somnat för att sen bada lite med lillgumman innan det är dax för sängen. Imorgon är det jobb på eftermiddagen, men det är allt som är planerat. Nä nu ska jag göra iordning kvällsvälling till junior. Kram!

Liten blir stor

Idag blir då våran lilla tös hela tre veckor! Tiden verkligen bara rusar förbi.. Vi var på BVC i tisdags och Alma väger nu 4330 g och är 55 cm lång. Jag kan inte annat än bli stolt, mamman har bra mat :) Jag hade tänkt att skriva ner förlossningsberättelsen idag men som vanligt har det kommit annat i vägen. Men snart ska jag ta mig tid, innan man har förträngt allt :p På förmiddagen idag var vi på kyrkis i byn, mamma och Kalle kom också förbi. Som vanligt var det riktigt trevligt, Arvid skiner upp som en sol när det är sångstund. "åh vad roligt att också lilla mormor är här" lät det idag :) Hihi Efteråt åkte vi alla fem in till birsta, blev lunch på donken. Arvid fick nya Bamse kläder utav älsklings momma. Hann också med en fika innan vi begav oss hemöver. Har även förhansbokat en iPhone 4, det känns skit skönt! Är verkligen nöjd med den jag har nu men en blixt skulle inte skada. Imorgon har vi inga planer, ska mysa lite och ta det lugnt :) Beroende på väder kanske vi vågar oss ut också. Nä nu ska jag lägga mig brevid mina älsklingar, jag är sjukt trött ikväll så det går nog fort att somna. Natti natt!

Helgen har som vanligt gått väldigt fort. ...

img_0537 (MMS)

Helgen har som vanligt gått väldigt fort. I fredags tog jag, mamma& barnen en ordentlig sväng på birsta. Inhandlade bl.a. Lite kläder inför morgondagens fotografering. Vi sov över i lögdö på fredagen då pappa Andreas inte hunnit hem än. Han kom hem på lördagmorgon och hanfick sova en stund innan vi kom hem då han hade jobbat natten. Lördagskvällen tillbringades ute hos sara&robin, de bjöd på jätte god middag och suveränt sällskap. Alma fick sig ur söta kläder, det tackar vi för:) Vi blev kvar till halv elva, Arvid hade varit tapper och hållit sig vaken heela kvällen så han somnade som en stock innan vi ens hunnit svänga ut på 86an :p Idag tog vi sovmorgon till tio. Efter frukosten klädde vi på oss och gick ut :) trotsade vädret och gick till lekparken, efter en sväng i byn blev det en pizza på häreborg för att sen gå hem och mysa i sängen. Jag och barnen somnade, då passade Andreas på att dona lite i garaget. Klockan fem begav han sig iväg igen på jobb. Så våran kväll har varit lugn, efter middagen blev det lite lek&bus. Låg i sängen och kollade på ensam mamma söker, Arvid gillade det programmet starkt. Somnade bums efteråt. Nu ska jag och Almis somna vi också. Imorgon är det som sagt fotograferingsdax. Blir bara på baren då Andreas inte kunde hålla sig hemma. Men det blir nog ännu bättre då:) Måste få gratulera Pernilla&Robin till deras nyaste medlem i familjen också. En jätte söt liten Vilja blev det! Nu längtar vi tills vi får komma och hälsa på dem :) Nu får också Alma någon att leka med, hihi. Nä nu ska vi försöka somna. Massa kramar!


Sjunde oktober tvåtusentio

Hallå! Grattis Alma på tvåveckorsdagen =D Idag blev det en liten sovmorgon för våran del, Alma började skruva på sig vid nio och då var Arvid mer än utvilad så vi klev upp och åt lite frukost. Flingor och fil har blivigt en succé här hemma, det är väldigt uppskattar av Arvid och jag tycker det är bra att kunna varva mellan gröten. Efter frukosten fixade vi till oss och åkte på kyrkis premiär här i indal. Och som vi har längtat! När vi kom dit var Arvid till en början blyg, han är ju så sällan med så mycket barn men efter en stund var han varm i kläderna och skulle absolut inte vara med mamma, bara leka :) vid tolv packad vi in oss i bilen och styrde mot birsta, där mötte vi upp Carro för en lunch på Ikea. Eftermiddagen spenderades sedan ute i matfors med henne och Peter. Arvid levde rövare, roligt att busa med gudmor :p Bjöds på jätte god middag innan vi gav järnet hemöver. Arvid somnade dock i bilen.. Så när vi kom hem var det bara att brassa iordning välling och lägga honom. Han somnade på stört, ska bli spännande att se vilken tid vi kliver upp imorgon. Alma har haft en liten jobbig dag, spytt som aldrig förr och varit allmänt loj.. Men nu verkar hon iaf nöjd och sover så gott. Hoppas det är bättre imorgon. Pappa Andreas kommer antagligen hem imorgon också :) Ska bli skönt, kanske är för mycket att hoppas på lite avlastning.. Men familjemys blir det nog. Jag funderar på att överraska med någon god mat. Någon som har nått fredags tips? Jag tycker vi äter samma maträtter om och om igen.. Bättre blir det ju inte utav att jag är värdelös på mat heller. Ja vi får se, nått ska vi väl kunna fylla magen med iaf. Nä nu ska jag somna så mamman också är pigg imorgon bitti. Godnatt, kram!

Sjätte oktober tvåtusentio

Hallå! Har varit dåligt med uppdatering här då vi har låst in oss hemma i tvådagar och haft lite sjukstuga och nu kan jag gladeligen berätta att mjölkstockningen är bort sugen och jag är pigg&kry igen! Skönt som fan, nu ska jag aldrig glömma bort dem mer än tre timmar igen iaf. Här ska det hållas efter så det aldrig strular igen. Ja två mys dagar har det varit iaf, vi fick besök utav Maggan från BVC igår på förmiddagen. Alma väger nu 3960g, jag kan inte bli annat än stolt! Imorgon ska vi iaf flänga runt hela dagen, börjar med kyrkis här i indal för att sedan hälsa på pajen och pajsan :) Bokade tid för fotografering till tidningen idag, så snart är vi med där också. Ligger just nu på soffan med mysan på magen och kollar på kungarna av Tylösand. Jag älskar det! faller ofta för sånna där skit program, men jag kan inte hålla mig för skratt :p Vi ska gå och lägga oss när de är slut, ladda inför morgondagen så att säga. Nä nu ska jag skynda mig att hämta karrapåsen medans det är paus. Kram!

Fjärde oktober tvåtusentio

Ja då var helgen över. Jag måste säga att den gick riktigt fort.. Andreas kom hem i fredags och åkte iväg igen igår. Det är tur att jag har så underbart snälla barn som håller mig sällskap :) ihelgen har vi hunnit lekt med lite kompisar, myst, jobbat men också åkt på mjölkstockning.. Det är så typiskt. Med Arvid råkade jag ju ut för det tre gånger. Jag hoppas verkligen att det försvinner snart, vill bara kunna amma normalt. Idag har vi varit och storhandlat på Ica maxi tillsamans med mamma&kalle. Sitter i soffan nu framför CSI med en sovandes Lill gumma i famnen och en smarrig karra påse i hand. Är dax att pumpa lite snart och sen natta kudden. Imorgon kommer Margareta hit och har med sig vågen :) Det ska bli så roligt att se vad Alma väger. Nä men godnatt då, kram!  

Bilden är från kvällens fredags mys :) Äls...

img_0502 (MMS)

Bilden är från kvällens fredags mys :) Älsklingen kom hem ikväll, jag hade laddat upp med tacos, godis&chips. Nu ligger vi alla i sängen, trångt men mysigt :p Dagen idag har tillbringats hemma. Var ut en sväng efter lunch med vagnen, handlade lite på tempo, besökte lekparken och svängde även in hos Pernilla på hemvägen:) Nä nu ska jag också sovs så vi är pigga imorgon. Godnatt kram!


RSS 2.0