Idag får Julle vara med på bloggen. Julle ...

img_1902 (MMS)

Idag får Julle vara med på bloggen. Julle är Chatarinas (barnens farmors) get som de har hemma hos sig :) Han är så grymt söt! Arvid hade pussats och kramats med honom när han sov där i helgen. Hur som.. Idag har vi inte gjort många knop. Blev en sväng till Birsta i brist på annat. Kollade lite tapeter i Östra Birsta och jag tror att jag äntligen vet hur jag vill ha det på barnens rum, men eftersom det inte är hundra så lägger jag inte ut några bilder än :) Jag skulle även inhandla fler flytt kartonger när jag ändå var inne men jag hann inte då jag skulle börja jobba tidigare. Imorgon är jag hel ledig och vi ska som sagt hem till Indal för att leka lite med alla barn och mammor på kyrkis :) Efteråt blir det lite power Walk med Maria. Skönt att äntligen ha en likasinnad att röra på fläsket med :) Nä nu ska jag somna, är egentligen alldeles för trött för att blogga.. Natti!


Här är en bild på prinsessan från igår. Pa...

img_1908 (MMS)

Här är en bild på prinsessan från igår. Pappan och Arvid lekte docka med Alma, det märks att hon är orolig över att det är buskörarna som skjutsar henne. Men det övervakades noga utav Mammsen och hon verkade faktiskt trivas att bli runt rullad :) Å jag är så piss less på att inte ha någon riktig kamera här hemma.. Jag har nu lovat både mig själv och barnen att senast till sommaren ska vi ha inhandlat oss en riktig sådan så vi kan bojkotta den här jäkla iphonen. Just nu ligger prioriteringarna på vårat boende men till sommaren kommer jag inte kunna hålla mig. Då måste vi ha en kamera som kan fånga våra underbara upplevelser på bild och bevara dem som de fina minnen de är :) Från det ena till det andra, just nu ligger vi på flickrummet hemma hos mamma och pappa. Jag har precis avslutat ett arbetspass och har nu krypt ner mellan barnen. Jag fick precis ett samtal ifrån Andreas som också precis slutat jobba. Han skulle nämligen komma ner och hålla oss sällskap ikväll men nu var det som ingen ide så han åkte hem istället. Lill stackaren min, han lät så trött. Resten utav veckan kommer han att jobba natt.. Nu börjar det märkas att stoppena är på ingång och som sagt så är det på både gott och ont. Imorgon blir det mera jobb för min del men på Torsdag satsar vi på en hel lek dag i barnens ära, jag har tur att de är så underbart snälla som de är för annars hade jag nog inte kunnat jobba som jag gör :) Snart är det bra precis 20 dagar kvar tills vi ska flytta också. Och som vi längtar! Nä nu ska jag slå igen ögonen och hoppas på en lugn natt och en bra dag imorgon. God natt, kram!


Awake

Hallå!

Vad gör jag vaken nu kan man ju undra. Jo som vanligt somnade hela familjen när barnen skulle lägga sig.. Jätte skönt efter en heldag på Birsta men när man vaknar strax efter tolv och inser att man har en massa att röja undan känns det inte alls lika skönt.

Nu är det mesta gjort och jag sitter och läser lite bloggar för att alldeles strax krypa ner i sängen igen.

Imorgon är det dags för möte på banken, och efter det blir det till att jobba kväll. Skönt! var över en vecka sedan nu.

Idag har jag, Maria och barnen varit på Birsta hela dagen. Brudarna handlade en massa medans jag var "duktig" och endast fick med mig ett par skor och lite mat med hem :)

Nä sängen nästa så jag orkar med mig imorgon. Godnatt!

Helgen har åter passerat och denna gång i ...

img_1888 (MMS)

Helgen har åter passerat och denna gång i revy. När det är något roligt som är i görning ska tiden alltid gå så himla fort. Hur som, jag har haft en riktig toppen helg. Det enda som kunde ha toppat den vore om Andreas hade varit hemma också. Han har iaf haft det bra på annan ort och tävlingen hade gått helt okey :) I fredags blev det hemma mys med chirre& dirre. Lördagen tillbringades nere på älven i skoterklubbens anda och sedan blev det kvällsbus på Häreborg där vi arrangerat "after skoter". Det blev en lyckad kväll och jag landade i Lögdö strax efter halv fyra. Imorse var jag glad över att ha en sån snäll dotter som Sov till halv tolv, tack gode Gud för det! Det var välbehövt kan man säga.. Idag har vi varit och hämtat igen Arvid hos farmis och ikväll har vi myst hela familjen <3 Nu ligger alla och sover medans jag druckit alldeles för mycket cola och inte kommer att komma till ro på ett tag.. Imorgon är det dags för en Birsta tur med Maria& barnen. Vi ska göra syn undersökning och jag ska ta och kolla på lite färg till huset då det strax är dags för flytt! Och som jag längtar. Måste bara berätta en skit jobbig sak som hände nu på em. Vi skulle äntligen avgjuta Almas fot. När vi blandar plasten där vi ska göra själva avgjutningen läser Andreas att vi ska vispa smeten tills den blir vit (den var rosa) Jag vispar och vispar tills jag känner att den börjar bli riktigt hård. Jag skyndar mig att ta Almas fot och försöka gjuta (trots att den inte var vit) nä men då har den plötsligt blivigt på tok för hård och det är omöjligt att föra ner foten! Usch och fy.. Jag blev så elak att jag går in på företagets sida och skriver ett mail om vad som hänt på en gång. På cirka 1 timme har jag fått ett svar! Snacka om service. De svarade att de genast skulle skicka ny plats blandning och önskade mig bättre lycka med den. Jag blev riktigt glad, det lönar sig att klaga!


Alma 6 månader

Våran lilla tös har nu hunnit blivigt hela 6 månader gammal!



Jag måste åter igen säga att tiden går alldeles för fort. Men vi njuter utav varenda sekund vi får tillbringa tillsammans.

Lite snabbfakta om Alma:

Alma är en väldigt glad och stillsam tjej som njuter utav livet.
Hon har sedan någon vecka lärt sig att sitta alldeles själv och det känns jätte skönt för helt plötsligt kan hon vara med så mycket mer och det bästa är att hon numera kan sitta och leka med sin storebror.
Hon har antagligen märkt att rösten är rätt rolig för prata tycker hon om att göra. Men hennes röst är inte att leka med, den är väldigt speciell.. Händerna är en favorit att ha i munnen, nuförtiden får inte ens nappen sitta kvar.
Tänderna är nog inte långt borta då hon är ganska vit i undre tandraden.
Alma ammas fortfarande och det har faktiskt inte blivigt allt för mycket annat på matfronten. Gröt har vi försökt börjat med på dagarna, en liten portion under dagen när det passar som bäst.
Jag ger henne det oftast när vi andra äter lunch så att även hon får äta då.
Det här med amningen vet jag inte hur länge hon vill hålla på med.
Jag känner lite att det är upp till Alma själv, för för mig är det ju ändå bara praktiskt.
Men vi får se hur mycket längre vi rullar på med det :)
Sovrutinerna har hon fått utav sin bror. Hon sover samtidigt som honom efter lunch (beroende på när vi vaknat& vad vi gör) sen små somnar hon under dagen men det är mer "power naps" och hon somnar sedan samtidigt som brorsan vid 8-9 tiden på kvällen och sover hela natten fram till 8-9 med undantag för ett tidigt morgon snack.
Hon sover oftast för sig själv i sin spjälsäng som står brevid våran säng och där verkar hon trivas. Det är sällan hon får sova i våran säng då vi har fullt ändå, men då det sker funkar det lika bra.
Alma är lik sin bror och är lite större än medel kurvan. Men det har hon varit hela tiden så hon följer sin kurva bra både vikt och längd mässigt.
Hon har alldeles nyss blivigt vaccinerad igen och det där med sprutor sköter hon bra. Hon har varken blivigt hängig eller febrig. Lite tröttare och gosigare har vi ändå märkt av men inte på ett negativt sätt. 
Alma använder sig utav Libros blöjor i storlek 4 och i kläder har hon nu fått börjat med storlek 74.

För mig är lyckan total, Alma är helt underbar och det är verkligen ovärdeligt att få följa med i hennes utveckling.
Vi ser fram emot många härliga år med ännu fler underbara framsteg!


Lovely

Godkväll!

För mig är den inte så god.. När jag gick för att lägga barnen somnade jag även själv och det hade jag egentligen inte tid till då det var meningen att jag och mannen skulle ha lite soffmys då han blir på annan ort i helgen.

När jag väl vaknade (runt elva) klev jag upp och var riktigt förbannad på exakt allt. Jag är fortfrande piss sne då karln sover och det bara går en massa sörja på tvn den här tiden. Aja..

Våran dag har iaf varit mycket mer positiv, den började förvånadsvärt tidigt. Redan innan åtta vaknade lilla herrn och ville ha upp hela familjen. Ja hör och häpna (hela familjen) Andreas blev hemma från jobbet idag. Imorgon åker han nämligen iväg på skotertävling så han hade lite ärenden att uträtta idag :) Skönt för oss för då fick vi oss en riktigt go frulle. Andreas är verkligen duktig på allt som har med mat att göra.  

Vid tolv tiden fick vi fin besök utav Emma med hennes två små godingar Anton & Amanda. Grabbarna lekte på riktigt bra, det märktes att Arvid uppskattade sällskapet. Det blev lite intag utav fika och en massa trevligt surr :)
Små tjejerna gjorde inte så mycket väsen utav sig, men det dröjer nog inte länge innan de är små huliganer också. Emma är en utav mina "favorit" mammor så jag hoppas att barnen även i framtiden kommer vilja umgås med varandra.

Klockan 1430 var det dock tid för oss att infinna oss på Bvc i Liden. Där var det nämligen dags för Alma att ta två sprutor och undersökas utav doktorn. Allt såg bra ut, (lill) tösen väger nu 8900g och är 68 cm lång. Arvid var väldigt nyfiken på vad doktorn gjorde med syrran och stod brevid och övervakade hela tiden.

När vi väl var hemma igen somnade barnen som två små stockar.

Nu ikväll har jag varit iväg på ett "extra" skotermöte. Där bestämde vi oss för att gå ur Indals IF och sluta vara en sektion och istället bilda våran egna väldigt riktiga skoterklubb. Det ska nog bli bra det också :) På lördag är det sista satsningen vi gör för iår. På dagen är det familjedag på älven där vi kommer sälja hamburgare& fika. På kvällen blir det en liten medlemsfest på Häreborg med trubadur, mat och förhoppningsvis mycket roliga människor. Kom dit vettja!

Nä nu känner jag mig faktiskt lite gladare, ska lägga mig och pussa på mitt stora sovandes hjärta innan det blir dags för sängen.

Imorgon (om det blir väder) ska jag och barnen knata iväg till Högmansbacken med kyrkis gruppen för lite grillning och bob åkning med de övriga barnen :) Jag håller tummarna på vädret!

Natti natt.

Hej!  Idag är vi ute och ränner runt. Momm...

img_1861 (MMS)

Hej!  Idag är vi ute och ränner runt. Momma kom och hämtade upp oss vid halv ett och nu är vi i Timrå. Alla tre små sover här i bilen och jag ska strax springa in och sola en snabbis! Äntligen, det har varit väldigt efterlängtat. Efter det blir det till att vecko handla innan det blir hemfärd. Andreas kommer hem i normal tid idag så det blir nog en ute aktivitet efter maten, kanske skoter? Nä nu är det dags för lite utav den där värmen! Ha en fortsatt bra dag allesammans :-)


Godkväll!  Helgen har som vanligt gått all...

img_1858 (MMS)

Godkväll!  Helgen har som vanligt gått alldeles för fort. Men vi har faktiskt hunnit med oss rätt hyffsat :-) Fredagskvällen tillbringades nere i Lögdö tillsamans med trevligt sällskap. Lördagen bestod utav lite jobb och sen fick äntligen bettan komma hem från Ikea parkerigen :-) Kvällen bestod utav massa familjemys. Idag (söndag) har jag och Andreas vart ute på en skotertur. Det var min första för iår.. Bättre sent än aldrig för det var sjukt skönt! Barnen var ute och for med mormor& morfar Medans, och det hade gått jätte bra. De kom hem igen precis lagom tills vi kom tillbaka. Vi gick direkt till pizzan som fick laga dagens middag åt oss :-) Nu har vi precis kollat på Big brother. Andreas har somnat på soffan och får nog dispens att ligga kvar här då jag känner att jag kan behöva en hel säng inatt. Imorgon lär det kännas i kroppen efter dagens tur så jag och barnen blir nog bara hemma och myser :-) Nä nu ska jag gå och lägga mig ( om jag vågar, The walking dead ) är riktigt läskigt! God natt


Dop dax

Hallå!

Just nu sitter jag och har precis trixat klart med dop korten inför Almas dop i maj. Jag blev faktiskt riktigt nöjd med resultatet. Den gär gången känner jag mig som en veteran och vet precis vad jag inte ska göra om ( ifrån Arvids dop ) Arvids dop kort gjorde jag själv så den här gången blev det till att beställa. Jag hoppas att det inte dröjer allt för länge innan jag får de så att de också hinner kommer i era brevlådor i tid :)

Det här med dop, det är för mig väldigt viktigt och stort. Jag vet inte vart jag har fått det ifrån men jag tycker att alla tillställningar som hålls i kyrkan är så himla fina och skulle gärna se att det var fler gånger man gick dit. Sen är det ju ett sätt för oss att samla hela familjen som tyvärr är spridda utöver hela vårt avlånga land.. Att barnen ska vara medlem i kyrkan är för mig a-o och jag hoppas att de kommer dela min uppfattning när de blir äldre också.  

Nu har vi spikat datum, de långfärda gästerna är meddelade och de flesta verkar kunna komma som det ser ut som nu. Jag hoppas verkligen att de kan göra det för vi tänker ju nämligen slå till med storkalas där på kvällen också och det vill jag inte heller att någon utav dem ska missa.

Det blir mycket som kommer i samma veva, flytt, dop och "40års" kalas :-D Men vi har ju redan börjat ladda inför allting så det ska nog gå bra.

Idag har vi bara varit på hemma plan, det blev en sväng med vagnen till kyrkis då vi är billösa sedan igår då vi fick punka på Ikea parkeringen.. Där står bilen än då Karln är i Örebro av alla ställen.. Jag blev utskälld när jag ringde och frågade vad jag skulle ta mig till. Han menade på att jag skulle ha gjort det i en bättre ordning till att börja med. Så idag har jag frågat mig hela dagen, när i ordningen är det egentligen bra att få punka?!

Vi liftade hem med mamma då barnen var trötta och jag inte hade ork att börja trixa för att få med oss bilen hem. Imorgon ska iaf lillebror hämta upp oss så ska vi åka med däcket på lagning, OM nu bilen står kvar där vilket man inte alltid kan lita på.

Ihelgen hörde jag att det hade varit inbrott i en låst bil här nere på björkállen.. Huvva! Och i byn dessutom.

Ja, barnen sover sedan länge och jag börjar bli smått trött jag med. Jag ska ta och läsa lite bloggar nu för att sedan lägga mig och drömma lite om sommaren :)

Imorgonkväll hade jag förresten som plan att gå ut, men det gick åt skogen då jag blev tvungen att jobba em... Men man får väl vara glad över peningarna man drar in istället. Mmmmh.

Natti natt!


Hallå! Gårdagen tillbringades i Högmans ti...

img_1821 (MMS)

Hallå! Gårdagen tillbringades i Högmans tillsamans med underbara Maria och alla barnen :-) Vi visade att tjejer kan genom att fixa värsta grymma brasan. Ett stort tack till amningskuporna som fick agera brännbart :-D Haha! Efter lite korv, fika och Bob åkning gick jag och barnen hem för att sova. När vi vaknat bjöd Grannen på middag. En lyx middag på en Måndag! Kvälls sällskap fick vi också utav mamma, Moa, Carro, Maria och Natta :-) Livet är bra underbart. Idag har vi bara varit hemma, tvättat städat och lekt. Nu på kvällskvisten åkte vi ner till Lögdö där vi nu sover över efter ett *host* slitsamt *host* arbetspass. Imorgon ska vi brassa upp till Liden för föräldrar träff eller vad det kallas. Det har jag verkligen sett fram emot då jag missade det mesta med Arvid eftersom att jag fortfarande pluggade. Innan vi åkte hemifrån idag glömde jag kolla vilken tid det var så jag hoppas att det var tio som jag har för mig. Nu ska jag lägga mig så vi kommer upp imorgon. Natti natt!


Helgen har varit helt underbar! Fredagen t...

img_1814 (MMS)

Helgen har varit helt underbar! Fredagen tillbringades först med familjen. När alla mina hjärtan sedan sov gick jag ner till Maria och drack en massa gott vin och umgicks :-) I Lördags var vi iväg till Högmansbacken där vi njöt utav det vackra vädret, grillade korv och snacksade på. Efter middagen tillbringades med Andreas alla syskon och lite övrig släkt. Vi bowlade i birsta för att sedan äta lite mat på Kina i stan :-) När vi kom hem så somnade då mina hjärtan på bums och jag var lite chaufför på kvällen/ natten. Blev bl.a. En sväng upp till Liden på bykrogen. Mycket uppskattat! Idag har det varit en lugn dag, Andreas har varit iväg på skoter grej Medans jag och barnen har busat, lekt och myst :-D Imorgon blir det ännu en till dag i lugnhetens tecken, håller tummarna för fin väder så att vi kan vara ute åtminstonde. Nu ska jag sova, Godnatt!


Idag tog vi oss en välbehövd promenad med ...

img_1792 (MMS)

Idag tog vi oss en välbehövd promenad med vagnen till Högmansbacken för att umgås med familjen Hammarberg. En utav de bästa familjer som finns <3 Med sig hade de semlor som vi fick mummsa efter ett antal åk i backen. När vi kom hem somnade vi på bums och vaknade inte förräns Andreas kommit hem och lagat mat åt oss. Nu sover mina tre hjärtan och jag ligger och kollar på Big brother. Efter det blir det raka vägen till sängen eftersom morgondagen kommer bestå utav en massa fredags bus :-) Både barn och vuxen bus, hihi. Godnatt, kram!


Hallå!  Igår kväll blev det ett jobb pass ...

img_1603 (MMS)

Hallå!  Igår kväll blev det ett jobb pass likaså idag. Skönt att tjäna lite extra men det är verkligen sant när man säger borta bra men hemma bäst! Imorgon blir det sista passet för veckan så efter det blir det faktiskt hem för att sova :-) Idag tog vi oss en hel dag på Birsta. Åt lunch och tillhörande semla på Ikea med Jennie, Robban, Moa, Kalle& mamma. Jag hittade ingenting och tyckte faktiskt inte att det fanns allt för mycket i min smak. Jag älskar ju svart men nu finns det ju bara en massa färger överallt.. Just nu ligger barnen och sover, Robban har precis lagt sig efter att vi ätit ännu en semla framför Big brother. Tur att det bara är Fettisdag en gång om året :-D Imorgon hoppas jag att vi vaknar i tid så ska vi skynda oss upp till Indal för lite mammaträff. Sen ska vi även invänta att mäklaren hör utav sig med det slutgiltiga beskedet om huset. I Måndags på besiktningen gick allt bra, vi hittade dock en sak som gjorde att vi bestämde oss för att sänka budet. Så håll tummarna att säljaren accepterar det i morgon för Isåfall är det bara att börja packa flyttkartonger för våran del :-D Nä nu ska jag börja tänka på refrängen. Natti natt!


Här är Dagens lilla sol stråle :-)

img_1758 (MMS)

Här är Dagens lilla sol stråle :-)


Godnatt!

Hallå!

Här sitter jag då framför burken och läser en massa bra bloggar som man så sällan har tid med.

Ikväll har jag jobbat med Robban, jag och prinsessan sover därför kvar här då vi ska jobba förmiddag imorgon också. Andreas& Arvid blev kvar hemma och hade lite grabb mys :)

Igår (fredag) var jag förbi hos mäklaren och hämtade nyckeln till huset. Det var först och främst för att vi ska besikta huset på Måndag och skulle ha tid till att skotta tak och runt gården :) Det gjorde Andreas idag medans jag och barnen var i Högmansbacken på familjedag som skoterklubben annordnat. Det var faktiskt många som trotsat blåsten och kom förbi på en burgare :) Trevligt att se! Andreas hade varit jätte duktig så nu hoppas jag att det går bra på besiktningen och att vi inte får någon större kalldusch.

Innan jag och Alma åkte ner för att jobba var vi förbi huset för att mäta lite väggar inför inköp utav tapeter. Jag stötte då på världens problem! Våran underbara& väldigt älskade soffa kommer inte på något sätt att få plats i det nya vardagsrummet. Hur man än vänder och vrider på det kommer den aldrig att få plats! Nog för att soffan är ganska rejäl den är ändå 4,90m i ryggen så blev jag ändå väldigt besviken på plan lösningen.

Men som Andreas säger är det ju inte hela världen. Vi får hålla ögonen öppna efter en ny och lite mindre soffa och hoppas att vi får ner den STORA i gillestugan då istället :)

Imorgon är det som sagt jobb så jag ska ta med mig sessan och krypa ner i sängen nu så att vi orkar med morgondagen. Natti natt!


Idag har det verkligen varit toppen väder ...

img_1731 (MMS)

Idag har det verkligen varit toppen väder i Indal! Sånna här dagar är de bästa som finns. Jag skulle lätt kunna byta sommaren mot dagar som denna. Dagen började iaf bra då Anna kom förbi och kollade på lägenheten och bestämde sig för att ta den till den 1maj. Lite läskigt kändes det allt då det helt plötsligt blev riktigt definitivt att vi kommer måste flytta! När hon åkt kom mamma, kalle, zaina och mattias upp för att göra oss lunch sällskap på pizzan. Med oss fick vi också maria :) Härligt med sällskap. Efter maten blev det en promiss med alla barnen, vi var förbi det nya huset och jag blev genast lättad igen över att vi ska flytta :) Det är verkligen ett toppen hus för oss! Och jag kan inte sluta tjata om det, men det är för att jag är så himla lycklig så ni får allt stå ut med mig. Från det ena till det andra, nu har jag precis slutat jobbet. Barnen sover sen åtta, Alma ligger i vagnen och där får hon sova tills hon vaknar för natt målet. Hon är så duktig vår lilla prinsessa, sover själv och allt :) Men efter natt maten är det mamman som tycker att det är bra bekvämt att bara somna om med varandra så det är alldeles lagomt duktigt. Imorgon vet jag inte vad som står på agendan. Jobb på eftermiddagen iaf som tur är. Andreas är och jobbar borta så det är lika bra att knåda på. Nu  ska jag försöka somna iaf. Känner på mig att det är en viss junior som kommer vilja härja tidigt med mammsen imorgon.. Godnatt!


Två busiga barn igår på morgonkvisten. Arv...

img_1698 (MMS)

Två busiga barn igår på morgonkvisten. Arvid sov i tröjan han åkte hem med ifrån farmor därav den rosa färgen. Han skulle promt av med ena armen den lilla trend sättarn :) Idag vaknade vi tidigt (klockan åtta) tur att det var fin väder så att det kändes bra att kliva upp :) Idag har vi tvättat, diskat, lekt och varit ute på promiss med Maria. Vi gick förbi huset och jag är då väldigt nöjd! På Måndag har vi bokat en besiktningsman som jag hoppas kan ge oss lite perspektiv på alltihopa. Andreas jobbade över så jag kunde tyvärr inte jobba ikväll.. Skit då, men jag fick byta till mig Torsdag istället så inga peningar går förlorade. Imorgon ska vi få besök utav Anna, en intressent på lägenheten :) Jag hoppas att hon tycker om den och att hon vill flytta in till den 1maj. Nu har jag precis sett på BIg B och ska ta och sova nu :) Natti natt!


RSS 2.0