25 juni

Hallå!

Idag har det varit en toppen dag med suveränt väder! Och inte blir dagen sämre för att man fått in en jätte lön på kontot. Känns riktigt skönt, tills man sitter som jag nu. Uppe vid datorn och betalar räkningarna..

De senaste dagarna har jag mest varit sängliggandes pga att jag fått mjölkstockning :/ Men nu börjar det faktiskt hör och häpna bli bättre. Jag trodde faktiskt ett tag att jag aldrig skulle bli kvitt klumparna men jag ser faktiskt ljuset i tunneln. Andreas har varit iväg och jobbat i Örebro också så jag och Arvid har varit nere hos mormor&morfar. Så medans mamma har kurerat sig har lilleman bara blivit ompysslad =) Men igår kom Andreas tillbaka så efter ett snabbt besök på bb där vi kollade lillens vikt (4420g) och mammas tissar så åkte vi tillbaka hem till sköna Indal.

Imorse fick jag verkligen sova ut till strax över tolv. Mina underbara pojkar åkte iväg på affären, sjösatte båten och lite smått medans jag fick stanna i sängen. Det tackar jag för! När jag väl klev upp kom Camilla&Tilda förbi på besök. Vi fikade ute på altanen och bosatte oss där halva dagen medans våra små söta rara barn låg och sussade sött i sina vagnar. Det har ju varit så himla varmt idag så det kan inte ha varit lätt att vara sådär liten. Jag skulle nog också bara vilja sova då. Vid tre tiden åkte dom hemöver och jag och Arvid lade oss på soffan och vilade lite mer. Pappa Andreas hade varit ute på båttur och kom hem lagomt till middagen. Det vart tonfiskssallad =) Jätte smarrigt om jag får säga det själv. Nu ikväll har vi bara tagigt det lugnt. Betalat räkningar som sagt vilket är lika bittert varje gång. Nu ska jag springa ner till pojkarna som ligger i vardagsrummet så jag blir gladare igen. Blir nog en tidig kväll eftersom det fortfarande är så himla varmt att man är matt i kroppen.

Imorgon funderar vi på att åka en sväng till Birsta. Har en del ärenden som skulle behöva uträttas innan helgen. Hoppas självklart på finväder hela långa helgen =) Håll tummarna! Natti Natti, Kram

Arvid, 6 dagar  <3

20 juni

Hallå!

Hoppas att alla har haft en bra midsommar!

I fredags åkte vi ut till Lörudden vid fyra tiden för att äta middag med släkt och vänner. Vi åt jätte god mat och vart kvar ett bra tag. Efteråt åkte jag, andreas och arvid utöver alnön till sara och robin. Där visade vi upp oss lite och gick sedan till dansbanan. Arvid låg och sov så snällt i sin varma vagn hela kvällen men vid halv tolv tiden började mamma frysa lite så vi betämde oss för att åka hemöver. När vi kom hem la vi oss och somnade bums.

Idag fick jag sova ut till kvart över tolv. Mina underbara grabbar var redan uppe och hade gjort i ordning frukost :) Efter frukosten slöade vi till det lite på soffan eftersom regnet öste ner här hemma. Klockan två gjorde vi iordning oss och åkte till min mormor i h-sand. Där bjöds det på middag och släkten var åter igen samlad. Min moster och hennes familj kom nämligen upp i torsdags så vi passar på att ses så mycket vi kan medans dom är här =) Skrutten fick en midsommarkrans utav mormor som han var ursöt i. Klockan halv sju åkte vi i samlad trupp ner till min mamma och pappa. Jag passade på att duscha och andreas att laga båten medans vi hade lite barnpassning. Lilleman tog då tillfället i akt och pinkade ner morfar. 8 dagar gammal och har snart pinkat ner hela familjen :) Det är min pojke det! Hehe
Nu är klockan snart ett, andreas är inne i byn med grabbarna. Jag och arvid ska precis gå och lägga oss, imorgon har vi planerat att ta en rejäl sovmorgon. Får se hur det går. Nä nu är det mat&sömn som står på listan. Natti Natti!



17 juni

Hallå!

Idag är lillprinsen 5 dagar, tiden går så himla fort. Men ändå känns det som om han har varit med oss hur länge som helst. Just nu ligger arvid och sover i mammas knä, det är mycket sova just nu men ändå har man aldrig tid att sitta vid datorn. Känner mig ganska dum nu som gnällde på camilla att hon skulle skynda sig att skriva när hon fick tilda. Sitta vid datorn är faktiskt det minsta man vill nu. Känner iaf idag att det är dags att lägga upp lite bilder eftersom en bild säger mer än tusen ord :) Allt går iaf bra med prinsen våran, han har börjat äta riktigt bra. Tack gode gud, känns som att jag skulle kunna föda en hel kull nu med mina matbröst. Idag har vi även tagigt första badet efter att vi bajsade ner pappa litegranna. Nu ropar lillhjärtat efter tiss tror jag :D Hej så länge!



Sista bilden på magen.

Lilleman alldeles nykläckt

Sötnosen våran <3

Stolt pappa&arvid

Lillgrodan =D

Mina älskade pojkar


Påväg hem fråm bb

Våran älskling är äntligen här!

Knut Arvid Andreas Stålnacke <3

Kom till världen den 12/6 klockan 15,46
Vikt: 4320g
Längd: 53 cm



Mamma och pappa älskar dig <3


11 juni

Hallå!

Tänkte ta och uppdatera här en snabbis medans det är halv lugnt i magen.
Vaknade inatt med värkar vid tre tiden.. Höll ut till sex då jag var tvungen att kliva upp. Räknade mina värkar och dom kom bara var tionde minut. Äntligen smärta, vart lite uppspelt att det äntligen var nått som hände. Vid elva tiden hade andreas vågat sig upp också och vi åkte ner till mor&far min. Där bastade vi och duschade, himla härligt må jag säga!

Nu är klockan 0211, jag har snart haft dessa f*bannade värkar i snart 24h och ännu har ingen liten skrutt velat sig ut. Vid tio ikväll började dom iaf bli tajtare så nu har jag dom var 5 min, och det börjar bli riktigt obehagligt. Alla här i huset ligger just nu och snarkar för fullt medans jag får sitta här ensam och tycka synd om mig själv.. Är ingen idé att lägga mig för då åker jag upp som ett skott var femte minut.

Jag får trösta mig med att det inte kan vara långt tills lillen är här hos oss. Magen ser ut att trilla utav mig vilken sekund som helst. Ganska läskigt att det blir så så pass snabbt.

Nä nu ska jag fortsätta flåsa och kanske ta en dusch, skulle nog inte sitta fel.

Imorgon är det avslutning på skolan, jag hade gärna velat gått men jag vet inte om det är en sådan bra idé.. Har varit iväg på kina&icamaxi idag och där kollade folk lite snett när allt sätter igång. Men jag menar vad ska man göra?

Håll gärna bägge tummarna att det här snart är över för mig är ni snälla och ha en bra torsdagsnatt =) Kram!

9 juni

Hallå!

Måste börja med att säga att jag inte alls känner angagemang att skriva här när inte lillen velat sig ut än.. Jag känner mig som världens gnäll moster.

Idag är vi inne på sjunde dagen. Visst dagarna går relativt fort men är absolut inte roliga.

Igår var vi in på besök hos barnmorskan, för sista gången. Det var lite ledsamt då jag verkligen tyckt om att gå till våran Elisabeth. En jätte trevlig kvinna som tagit hand om oss riktigt bra :) Den här gången var iaf lillen fixerad, vilket h*n inte varit hittils så bara det var en stor sak för oss. Sen kollade hon även tappen och den var nästan "utplånad" låter kanske lite drastiskt för er som inte vet vad det betyder men i våra öron var det mycket bra. Hon trodde inte heller att det här läget skulle förändras innan dom riktiga värkarna kommer igång. Och som jag förstod det kunde hon inte sia i att det var långt kvar.

Jag var iallafall väldigt nöjd när jag gick därifrån och begav mig in till Birsta med lillebror. Där mötte vi upp mamma som bjöd på lunch. Mc´donalds som fick stå på menyn, och det var riktigt gott. Sprang runt där ett bra tag och letade avslutningskläder till bror. Vi hittade en massa fint som vi hängde undan innan vi åkte tillbaka till Indal för middag. Vi åt ute på altanen vilket inte vädret brukar tillåta allt för ofta. Så när det väl erbjuds är det bara att tacka och ta emot. Vid halv sju åkte vi till Lögdö och hämtade mamma, Vi åkte in till Birsta åter igen så stoffe fick handla allt han skulle ha. Han vart så stilig så, Kavaj, skjorta&nya jeans. Jag kände gråten i ögat att lillen blivigt så stor och ståtlig! Mamma stannade och handlade på icamaxi innan vi rullade hem igen. Jag vart kvar en stund då det bjöds på massage och jordgubbar&grädde. När jag kom hem till mig igen hade Andreas varit super duktig och skrapat klart hela våran yttervägg som står åt öst. Det har nämligen varit en gammalbod som stått däremot förut men nu är den borta och väggen var ju som sagt klar att måla. Vi kollade lite på tv&fikade innan vi gick och la oss.

Idag är det då Tisdag. Jag sitter fortfarande kvar i sängen trots det härliga vädret. Andreas åkte för en stund sen in till staden då han hade en del ärenden att uträtta. Jag blev kvar här då jag är ganska matt efter natten. Jag vaknade vid tre tiden utav en hemsk smärta i magen. Jag trodde för en stund att det var "the real deal" men efter 1,5 h släppte det värsta och tillät mig att somna om. Det var lite läskigt och jag vet att man inte ska ha konstant värk sådär som jag hade men lillen rör på sig som h*n ska idag så jag är inte speciellt orolig idag.  ´Det slog mig faktiskt någon gång under natten att det kommer fan göra ont som satan när skrutten väl vill ut =/ Vart lite bekymrad men som sagt det är ju försent att hoppa utav tåget nu. Ride on..

Jaja, nu tappar jag sådär motivationen igen. Känner dock att jag är ganska sugen på att få ytterväggen målad någon gång så när man ändå har tid nu ska jag faktiskt försöka påbörja målningen. Iaf börja, så måste ju andreas ta vid sen. Ja ni får ha e´n bra dag så ska jag rycka upp mig och få tillbaka hoppet om att skrutten snart är här. Hejdå!

7 juni

Hallå!

Helgen har varit bra, dock har inte någon bebis velat titta ut än =/ Lite tråkigt faktiskt. Jag hade faktiskt trott på helgen, men än är den inte riktigt över :)

I fredags vart det en lugn kväll, andreas kom äntligen hem efter att ha jobbat skift i veja. Det firade vi med middag på staden, vi åkte sedan och hälsade på emma&johannes i deras nya hus i timrå. Dom hade jätte mysigt. När vi kom hem var inte klockan allt för mycket och jag och andreas somnade framför tvn.

Lördag, låg vi länge. När vi väl klev upp fick vi besök utav andreas fd. arbetskamrat. Han kom förbi med pizza&chips. När vi hade ätit lite åkte jag ut till Lögdö. Det vart inte något långvarit besök då erica&ele skulle komma på besök. Det var bara att skynda sig hem, stannade på affärn och handlade tacos till kvällen. Carro dök också upp och åt med oss. Kvällen bestod utav crousing i staden. Vid tolv gav vi upp och åkte på donken för lite gott innan vi åkte hem.

Idag är det då söndag, jag har precis klivit upp. Andreas börjar vakna till han också och gnäller på frukost =) Kanske dags att kliva upp och äta lite. Jag vet inte alls vad dagen ska bestå utav, jag och andreas sitter mest och väntar på en liten bebis. Men jag tror vi får hejda oss ett tag till. Idag är vi inne på femte dagen. Kan berätta att jag inte ser fram emot måndagen, då ska jag på besök hos barnmorskan. Har inte lillen kikat ut än ska hon hjälpa den lite på traven.. Och för mig låter det inte allt för skönt.. Hm, nä nu är det frrukost som väntar. Ha en bra dag&håll tummarna på en liten junior!


3 juni

Hallå!

Idag har jag gått hela en dag över tiden. Det känns inte speciellt jobbigt, det som är tråkigt är att jag och lill knatten kommer få mindre tid för varandra när den väl bestämmer sig för att kika ut. Jag menar, jag är ju bara hemma tills i augusti.. För sen är det ju skola för hela slanten som gäller=/ Skynda kom ut och mys med mamma så mycket vi kan.

Imorse vaknade jag iaf upp i Indal, lillebror hade sovit över så jag fick skjutsa han till skolan vid tolv tiden. Efter det åkte jag ut till Lögdö, färgade håret&tog en lång dusch. Himla skönt, kommer nog inte ha tid att unna mig hårfärgning när lillkotten kommer tänkte jag. Vid fyra tiden åkte jag inöver staden, stannade till på Birsta först och bytte andreas nya jeans shorts som gått sönder. När jag kom in till staden mötte Camilla&Tilda upp mig utanför minkpalace där vi skulle äta. Himla gott var det och vi vart kvar där ett bra tag. Vi hann springa en snabbis på staden innan dom stängde, men jag måste ge lite ris åt sundsvalls stad,  vad dåligt barn anpassat det är mot för i Birsta.. Jag kommer inte orka med många turer i staden med vagn och allt iaf. Vid sju tiden åkte jag hem till Indal igen, fastnade självklart vid datorn. Hade inte alls mycket att göra så jag åkte till Camilla&Tilda och hälsade på igen istället. Jag måste säga att det bästa som finns när man inte har sin egen knodd är att åka till någon annan och mysa med deras :) Tilda har gjort min dag!  Klockan tio var jag tvungen att åka då jag skulle hämta mamma från jobbet&stoffe i Sörberge. Och eftersom jag lånat dodgen blir det till att sova kvar här inatt, orkar inte sätta mig och köra hem själv =/

Imorgon vet jag inte alls vad dagen har att erbjuda, hoppas iaf på finväder så man blir lite glad =)

Nu finns det inte så mycker mer att skriva.. Blir väl lite gnälligt att bara skriva att jag vill ha min bebis nu!! Men så är det..

Natti Natti!

2 juni

Dagen vi alla väntat på..

Idag är det beräknat att lillen ska komma men det verkar inte bli så. Jag får nog lugnt vänta på min tur och fortsätta vara nyfiken på när skrutten vill titta ut. Visst har jag börjat känna att saker och ting börjar hända, men inte något drastiskt.

Lillebror är här hemma med mig ikväll och håller läget under kontroll. Både andreas&mamma är ju borta på jobb så det är tur att man har en lillebror som kan ställa upp så jag slipper vara hemma själv.

Idag vaknade jag upp i Lögdö, mamma väckte mig och frågade om jag ville med på Birsta. Självklart, lunch med mamma är alltid skoj. Helene och Hanna följde också med. Vi lunchade på Ikea och sen drog vi en sväng på Birsta City. Vid fyra tiden var vi tillbaka, jag gjorde maten som fick bestå utav potatis&lax. Efter maten skjutsade jag mamma på jobbet och hämtade upp stoffe i Sörberge. Vi åkte på bilbingo i kovland men vann inget den här gången. Det var premiär tur för mig och jag är så glad att det äntligen börjat igen.

Just nu ligger stoffe nere i soffan och äter upp mina chips. Jag ska skynda mig ner för det är csi, mitt favoritprogram. Stoffe har lovat mig lite massage också. Något man inte är allt för bortskämd med när man lever med andreas. Han gillar inte alls att massera. Pratade förresten med honom för en stund sen, han jobbar natt nere i veja. Men en snabbis kunde han avvara. Han hade det bra och hoppades att lill krypet vårat snart ville komma ut. Då är vi två!

Nä, vad dum man får vara.. -mamma och pappa vill bara att du ska må bra och vara frisk. stanna så länge du behöver :)

Nu ska jag ner så inte alla chips är slut. Vi ska snart sova, stoffe har skola imorgon och jag hade tänkt hinna färga håret så bebisen får komma ut till en fräsch mamma. Natti natti!

lite bilder.

jag&kulan på altanen

andreas står och posar <3

jätte fin uteplats som andreas mamma gjort

vincent och alice på besök hos oss i indal

här är altan nästan klar :)

sommarväder ute i matfors

31 maj

Hallå!

Idag är det morsdag och jag är lite besviken på att inte kunna få fira själv..
Men istället har jag och andreas hunnit gratta våra egna mammor :)

Dagen började med en sovmorgon, vid tolv var vi uppe. Fikade lite i solen på altanen innan vi åkte inöver birsta. Andreas köpte nya jeans shorts och en piké. Hann även äta på max innan vi begav oss ner till Lögdö för att fira mamma med en tårta vi hade med oss. Efter tårtan åkte vi vidare till matfors för att fira andreas mamma också. Hon fick en blomma istället men hade bakat egen tårta så idag har vi bara ätit en massa gott. Stannade kvar där hela kvällen och myste i solen.
_
Ifredags var det som sagt invigning på altanen, det kom lite folk som firade med oss och altanen höll, precis som vi hoppats på. Sen vart det en relativt tidig kväll :)

Igår (lördag) Klev vi upp tidigt, andreas åkte till bergsåker och hämtade alice vid nio tiden och jag åkte och skjutsade mamma för att hämta sin nya motorcykel och hämtade sen vincent i fagga. Innan vi kom tillbaka till Indal stannade vi och handlade en massa gott, både glass&jordgubbar. Dagen bestod utav en massa busande med dom små goa liven. Kvällen spenderades ute hos jonke&kate då vi invigde deras nya altan. Vi grillade och sen vart det en till tidig kväll :)

_

Just nu ligger både jag och andreas på soffan. Han kom nästan alldeles nyss hem, han lämnade av mig härhemma och åkte ner på mitab för att laga båten men nu är han tillbaka.  Vi ska snart ta och lägga oss, lill plutten i magen lever om som bara den. Synd att h*n inte ville komma ut och göra oss den äran idag men nu vet vi ju att det blir ett riktigt sommarbarn iaf :)

Imorgon har vi nästan inga planer, ska in till barnmorskan vid ett tiden och kolla så allt står rätt till därinne :) Hoppas verkligen på fin väder. Är lite bortskämd med det nu så det blir nog jobbigt om man inte kan få ligga och steka imorgon också.

Nu börjar fråga olle, dags att gå och lägga sig med andra ord.. Klockan är ju ändå halv två. *Gäsp*

Sov gott allihopa, natti!

RSS 2.0