Helt otroligt! Nu är det en hel vecka sen ...

img_0381 (MMS)

Helt otroligt! Nu är det en hel vecka sen våran underbara lilla Alma kom till världen. Det är med blandade känslor jag ser tillbaka på veckan, det känns både som att vi haft henne föralltid men ändå som att det var igår hon kom. Tiden går helt enkelt för fort.. Jag vet inte om det är för att jag är så pass ung och redan tvåbarnsmamma som om  tiden vill åldra mig fortare:p Man märker iaf att gummsan börjar bli mer vaken. Vi har vant oss vid ammningen nu också så den kommer vi nog hålla på med ett bra tag framöver :) Idag vaknade vi som sagt upp i lögdö. Efter lite välling, bollis och en dusch åkte vi förbi hemma och hämtade barnvagnen för en hel dag på Birsta. Med oss hem hade jag och Alma nya kläder. Det enda storebror fick idag var två nya tuttar. Men det verkade han faktiskt ganska nöjd över :) Just nu ligger jag på soffan med en sovandes liten tjej på magen. Arvid somnade vid åtta, var riktigt trött efter dagen. Imorgon kommer förhoppningsvis våran Andreas hem! Jag ska iaf förbereda för tacos och mys framför tvn. Alma ska även få bada för första gången, har skjutit upp det flera kvällar nu.. Hennes navel lossnade ju igår, men jag vill att Andreas ska få vara med också. Så imorgon blir det bad, sådeså! Nä nu ska vi lägga oss med Arvid. Natti natt, kram!


Sitter på birsta city med en ny äten lillg...

img_0499 (MMS)

Sitter på birsta city med en ny äten lillgumma. Snart ska även jag och Arvid få mat i magen, lyxar till de idag och äter på donken med Carro :) Idag har brudarna i familjen fått sig lite nya kläder, det är så skönt att äntligen ha sin normala kropp tillbaka. Vinterskorna är hittade också, men till de väntar jag på att Andreas kommer hem och unnar mig ;)


Idag vaknade vi upp strax innan åtta :) My...

img_0492 (MMS)

Idag vaknade vi upp strax innan åtta :) Myste i soffan till lite bollis innan frukost. Klockan tio var vi inne på sjukhuset med lillgummab. Jag hade kollat fel för vi skulle egentligen dit imorgon. Men vi fick en senare tid när vi ändå var där. Allt såg jätte bra ut, vi fick träffa en specialist eftersom Almas fot var lite sned när hon föddes men han förklarade att det var pga hon legat tryckt i magen men att det kommer gå till sig :) När vi kom hem igen blev det en snabb lunch innan vi begav oss till huset för att påbörja flytt städning. Farmor och alice tittade förbi så att mamman slapp hålla koll på mini samtidigt. Jag blev inte klar med städningen idag så imorgon är det bara att fortsätta.. När vi kom hem igen var Arvid köttet trött och mysig, efter middag och lite lek i soffan la vi oss i sängen. Helt plötsligt slänger han rutten och lutar sig mot Alma. Jag trodde han skulle slänga sig på henne men han skulle bara ge henne en puss på munnen! Så jäkla sött, och så har han aldrig gjort förut. Det värmde verkligen i mammahjärtat:) strax efter somnade han för natten. Jag och Alma ligger på soffan och myser nu. Har egentligen en massa flytt kartonger att packa upp men det orkar vi inte med ikväll.. Man måste mysa ibland också. Vi ska kolla på nyheterna nu och sedan lägga oss med storebror. Imorgon är första dagen vi blir kvar i byn hela dagen. Skönt! Natti natt :)


Då har ännu en dag gått och lillgumman är ...

img_0474 (MMS)

Då har ännu en dag gått och lillgumman är nu hela fyra dagar. Egentligen känns det som att hon alltid funnits med :) Idag ändrades våra vecko planer drastiskt när det visade sig att Andreas blev tvungen att åka till Örebro på jobb.. Så efter att jag skrivit för ykbn skjutsade vi Andreas på jobbet. Svängde förbi momma en sväng sen, Arvid stannade där på middag medans jag Moa och Alma åkte till birsta en sväng. Handlade en overall påse från kapphal till mysan och tre bodysar till lillgubben innan vi åkte hem igen. Nu ligger vi hemma på soffan med fin besök utav Carro. Hon är snäll och sover här med oss så jag slipper vara helt ensam med barnen. Arvid somnade bums när vi kom hem så vi har hunnit surra en massa och snacksat på :) Alma har fått ännu mer kläder, hihi det tackar vi för. Imorgon är det dax för återbesök hos doktorn för Alma. Ska bli så roligt att se vad hon väger. Maten bara flödar i mina Brön så jag har fått börjat pumpa lite när stumpan ätit klart. Nu ska vi se klart CSI sen ska vi lägga oss och ladda för en ny händelserik dag. Natti natt!


Hej! Nu har Lill gumman alldeles nyss tryc...

img_0432 (MMS)

Hej! Nu har Lill gumman alldeles nyss tryckt i sig lite mat. Tack gode Gud för det! Just nu känns det som att jag skulle kunna föda upp ett helt dagis.. Var dum nog att inhandla en ny amningsbehå igår på birsta. Gissa om den passar idag? Dolly parton, släng dig i väggen. Fis lisa är iaf duktig och äter sig mätt. Jag hoppas att tissarna lugnar ner sig snart när de förstår att hon inte behöver riktig allt som jag producerar. Idag var det hörsel och pku prov som stod på listan. Mamma kom och skjutsade in oss till elva. Hörsel har hon, så det är ju bra. På tisdag ska vi tillbaka för sista gången, träffa doktorn och se vad han säger. Efter sjukhuset passade jag småttingarna våra i bilen medans mamma uträttade lite ärenden. Tanken var att vi skulle kika in på barnenshus och se om de hade några roliga erbjudanden men det var så mycket folk att vi blev hemskjutsade för att vila lite istället. Alma somnade i vagnen som står i vardagsrummet och Arvid den lilla hus råttan hjälpte mig att dammsuga och snygga upp lite. Han somnade strax före fyra och vaknade två timmar senare när pappan hade gjort maten :) ikväll har vi haft lite besök utav Andreas mamma och syskon. Lillan fick sig lite söta Rosa kläder. Och det tackar vi för, tjejen har nämligen gjort ett antal minimala uppstötningar sen hon började med maten. Hoppas vi har turen den här gången också och slipper en spy fluga men om inte annat så finns det ju tvättmaskin :p Imorgon är det mysa det enda som vi ska göra. Vi har ju äran att ha pappa Andreas hemma hela veckan. Jag undrar just hur det ska gå, som katt och råtta kanske. Jag har en ykb prov tid halv två.. Har faktiskt inte öppnat boken sen sist så jag har väl inte allt för höga förväntningar. Men det känna dumt att inte testa heller, det är ju saker som jag ska kunna?.. I veckan hoppas jag verkligen att det är någon/några som vill komma förbi och träffa skruttan och Fika med oss, med stort f ;) Mina tio kilo jag gick upp när jag bar Alma är som bort blåsta, nu har de nog hamnat i pattarna isåfall, men jag om någon kommer bli en fika mamma. Mumms!! Nä nu ska jag lägga mig brevid gotjejen och somna om. Dags att mata om bara 2,5h?! Yes skönt. Natti natt!


Här är mammas lilla go gumma idag:) I sin ...

img_0466 (MMS)

Här är mammas lilla go gumma idag:) I sin första klänning och allt. Dagen har gått fort.. Tycker inte alls vi hunnit med mycket. Imorse åkte grabbarna iväg på crosstävling i Sollefteå, jag och mysan myste på fram till lunch. Då begav vi oss in till birsta för att ta en lunch på charm med Erica och Sara :) Självklart tänkte alla andra också som oss så det var inte lika roligt när man skulle trängas med så mycket folk. Jag och lillan åkte hem efter en stund då vi ändå inte hittade någon overall åt henne.. När vi kom hem blev det en lån och skön vila till kl6. Ikväll har Arvid varit och grattat sin kusin Vincent som fyller 5 idag :) Fy vad tiden går fort.. Jag tycker det var igår de kom hem med honom. Jag och Andreas passade på att storhandla medans så det är ur världen till veckan. Nu ligger vi på soffan. Arvid ligger utslagen i sängen, Alma och jag ska joina honom nu. Länge sen jag la mig såhär tidigt. Kan nog vara på tiden att man börjar komma igång med normala tider. Måste även berätta att mjölken kommit igång på roligt nu, gumman är jätte duktig på att äta också. Hon kommer nog bli en stor, frisk och go tjej :p Imorgon ska vi in till doktorn för prov tagningar på Alma. Efter det bara mysa hela dagen lång så det gör inget om det dåliga vädret håller i sig. Nä som sagt nu blir det sängen. God natt kram från oss!


Syskon kärlek :)

img_0434 (MMS)

Syskon kärlek :)


Då är dagen över och jag och Lill stumpan ...

img_0428 (MMS)

Då är dagen över och jag och Lill stumpan har precis lagt oss i sängen brevid grabbarna efter en lång dag. Imorse var det läkarbesök hos doktorn kl halv elva. Allt såg bra ut, fick återbesöks tider och blev sen utskrivna. När vi kom tillbaka till rummet hade pappan varit och hämtat storebror som sovit hos mommen och moffen. Arvid blev jätte intresserad av Alma och skulle genast hålla och klappa :) världens bästa storebror redan. Vi åt lunch på hotellet innan vi packade in oss i bilen och rullade hem över. Väl hemma tog jag och barnen en välbehövd vila  på tre timmar :) Medans pappan hämtade hem och installerade soffan. Det blev perfekt! Den gjorde sig verkligen bra i det stora vardagsrummet. Firade med kinamat från kovland:) Ikväll har vi haft lite besök, fin främmande från Uppsala bland annat. Erica och Ele :) Mamma,pappa, Moa och Kalle kom upp med tårta och blommor också. Lyxigt! Momma hade shoppat en massa Rosa idag så Lill skruttan har nått fint att ha på sig. Tusen tack! Nu ska vi tissa lite och sova. Imorgon ska grabbarna om det blir väder vill säga, åka och kolla på cross tävling. Så jag och Alma ska kanske dra en sväng på birsta om orken finns :) Måste ju lära henne i tid ;p om inte annat får vi vara hemma och mysa i soffan. Godnatt, kram!


Åsa Alma Sofie Stålnacke

Tack för alla värmande gratulationer till att börja med. Det blev till vår stors förvåning en tös som väger 3800g och är 51cm lång. Det tog 1,5h från att vi kom in så mamman är nöjd. Nu ligger vi fort kvar på förlossningen, blir vårdhotellet över natten för läkar undersökning kl 10 imorgon. Väntar på Andreas nu som är och handlar mat :) Kram på er! 

En tjej!

img_0385 (MMS)

En tjej!


Ja då har vi precis kommit in på förlossni...

img_0373 (MMS)

Ja då har vi precis kommit in på förlossningen. Allt började så plötsligt efter att jag varit hos bm imorse och nu ligger jag med täta värkar. Är kopplad till Ctgn nu, får se vad dommen blir. Håll tummar och tår för att det snart är över! Kram


Tjugoförsta september tvåtusentio

Godkväll! Uppdaterar återigen från sängen, som vi ny ligger fyra stycken i :p Nej vi har inte fått någon bebis än, men jag lånade hem en liten godsak från lögdö när mamma blev tvungen att fara på jobbet. Och det går riktigt bra, alla grabbarna sover. Mini här fick nyss mat så nu hoppas jag att han sover hela natten :) Han ska faktiskt få testa Elias säng, men jag kom ihåg nu varför Arvid aldrig sovit i den. Jag är ju så mys sugen. De är ju bara för Goa att ligga och mysa med. Får hoppas att jag blir bättre på att ha bebisen som ligger i magen i egen säng för det är ganska packat här nu :p Vi har ju en storkille som mer än gärna breder ut sig. Idag har mamma varit här och bonat parkett golven åt oss :) Och imorgon börjar inte Andreas förrän två så vi ska äntligen hämta hit vardagsrummet :) Nog för att det är bra mysigt att ligga i sängen hela tiden men efter vardagsrummet så är ju allt på plats och det kommer bli oerhört skönt. Nu får vi bara hålla tummarna på att soffan kommer in hit, det är ju ett as till soffa. 4 och 90 lång.. Och den går bara att dela i tre delar. I huset fick vi ju kapa sönder ett fönster för att få in den :D haha. En glad nyhet inför helgen är att min kära vän Erica kommer hit! Hon har ju flyttat till Uppsala för studier så det ska bli bra roligt att äntligen få umgås lite igen. Jag känner lite press att trycka ut en unge innan men den verkar vilja stanna där ett tag till så hon missar nog den :( Men men. Huvudsaken att du mår bra när du kommer ut bara. Nä nu ska jag sova, alldeles för dåliga tider jag börjat med här.. Fy. Sov gott!

Här kommer en liten uppdatering från sänge...

img_0360 (MMS)

Här kommer en liten uppdatering från sängen högst uppe på björkall'en. Bilden är från ikväll, en livlig liten bebis som tycker om att gosa runt i mammas stora mage.. Idag blir det femte dagen som jag går på övertid. Just nu känns det som att vi aldrig kommer bli fyra i familjen.. Jag har gjort allt man kan göra + mycket mer därtill. Allt ifrån studsmatta till vindruvor och olja. Prinsarna mina somnade  tidigt ikväll, så jag har roat mig med att höja spjälsängen och bäddat nytt till bebis:) Jag har också skruvat ihop Arvids nya förvaringsmöbel som vi köpte på Ikea idag. Att installera barnsäkrarna i skåpen i köket visade sig inte vara nått för mig, så här ligger jag nu.. Är inte speciellt trött mest bara uttråkad som ni kanske märker. Jag ska faktiskt ta en snabb dusch så kanske det blir lättare att somna sen. Jag kan ju behöva lite sömn jag oxå :p Håll tummarna att nästa inlägg handlar om en Lillebror/lillasyster. Godnatt kram!


Nittonde september tvåtusentio

Ja då sitter man i lägenheten och för första gången ska vi äntligen sova här!

Hela helgen har bestått utav målning och tapetsering och j*vlar vad bra det har blivigt! Jag är så sjukt nöjd över att jag har rott det här i hamn. Nu är hela lägenheten ny fräsch igen :) Har målat det sista i hallen alldeles nyss så nu blir det en snabb uppdatering och sen ska jag hoppa in i premiär duschen. Jag har längtat hela dagen men som vanligt har dagen en vana att bli så jäkla lång.

Ingen bebis har velat komma än heller, h*n har varit duktig och stannat kvar där inne hela helgen men imorgon blir det fjärde dagen vi går över.. Hm, du kanske kan komma ut snart? Även fast dagarna går på ändå så har vi dig mycket hellre här ute med oss.

Imorgon är tanken att jag, arvid mamma&kalle ska gå på kyrkis i söråker. Vi får se om vi kommer upp i tid för tarzan somnade strax innan elva då det tog ett tag innan sängen var monterad och bäddad. Helst utav allt skulle jag bara vilja fortsätta att flytta in saker imorgon, men som den stora preggo mamman jag är klarar jag ju inte allt de själv :/ Så jag får nog gott vänta tills min sambo arbetat färdigt och har lust att sammarbeta med mig igen :)

Nä nu ska jag slänga mig i älskade duschen så att man får dyka ner i säng sen :) Natti natt!

Sjuttonde september tvåtusentio

Denna regninga dag har bjudit på lite smått och gott. Började med att jag inte klarade ykb provet som jag var in och skrev på trafikverket klockan tio. Jag fick 46 och man behövde 48.. Attans, men jag tyckte jag var ganska duktig ändå med tanke på vilka kniviga frågor det var. Efter provet passande jag på att inhandla de sista tapeterna, jag bestämde mig för en vit tapet med silvriga blommor till vardagsrummet. Bilder kommer förhoppningsvis efter helgen då tanken är att tapeterna ska upp redan imorgon :D

Arvid och jag fick åka en sväng i lastbilen då vi hämtade stoffes epa som stod i Nacksta, Arvid åkte som en kung och verkligen njöt då han kunde se hela vägen för en gång skull. Satt i passagerarsätet och vinkade åt alla bilar vi mötte, sötnöten. En korv och glass på tillbaka vägen unnade vi oss :)

Kvällen har tillbringats med Andreas, Sara&Robin. Träffades klockan sju utanför kina i timrå. Åt jätte gott innan det var dags för hockey premiären. Timrå vann med 6-2 mot Frölunda och redan efter första minuten hade de satt första målet. Riktigt roligt, så det gör vi gärna om! Nu sitter jag nere i lögdö, kunde inte lämna arvid ensam här imorgon och allt så Andreas fick gott åka hem ensam.. Han ska åka cross imorgon så det skulle ändå inte blitt någon "mys" morgon.

Imorgon är planerna att jag och mini ska kliva upp i tid och bege oss till lägenheten. Hoppas att Per&Helene vill dyka upp och fixa med tapetseringen så att vi kan flytta in någon gång :D Men det ska nog gå bra, nu är det nära.

"Lillebror" i magen har inte gett några tecken på kläckning än så det är lika bra att hålla full fart. Ja men lillebror kanske ni undrar nudå? Och ja, jag tror faktiskt att det är en liten envis pojk som ligger därinne. Fråga mig inte varför men det är bara en mamma känsla :) Nä nu ska jag krypa ner med mitt lilla gotroll och invänta morgondagen.

Natti Kram!

Sextonde september tvåtusentio

Ja, då har även den här dagen passerat.. Och vad hade den att bjuda på då montro? Ja inte blidde det någon liten bebis som vi alla hade hoppats på iaf. Bebis vill tydligen gona till sig i mammas mage ett tag till. För mig gör det faktiskt inget då det ändå är full rulle här ute.. Bara du inte gör som din storebror och kommer 10 dagar försent. Det vill inte mamma göra om :P

Imorse halv elva var jag till Elisabeth, min barnmorska. Allt såg bra ut, pinkstickan visade som alltid 0/0, 70/100 i blodtryck och ett sf mått på 35 cm. Huvudet låg fixerar i bäckenet så den borde kunna komma när som helst enligt henne :)

Efter bm åkte jag lite ärenden åt pappa för att sen åka tillbaka och sova lunch med arvid. Vi sov ända till halv fyra!! Det blev en blandning utav lunch och middags sovning där. Pigga och allerta åkte vi inöver birsta där vi handlade lite mat på ica maxi, kikade på ännu mer tapeter då det fattast till vardagsrummet fortfarande. Jag har deadline tills på lördag för då kommer Per upp och ska hjälpa mig med tapetseringen. Jag börjar känna stressen :P

Nu har jag mamma och kalle precis kommit tillbaka ner i lögdö. Vi var upp till Indal en sväng. Skulle försöka måla klart men självklart skulle den där förbaskade maskeringstejpen ta slut.. Nu har jag använt hela 6 rullar, vart ska detta sluta? :P Blir till att införskaffa lite nytt imorgon för att göra ännu ett tappert försök. På söndag är tanken att vi ska flytta in på riktigt, känns skönt. Men bara för att vi för en gång skull har planer för helgen lär det väl bli nått annat tok..

Nä nu ska jag släcka här och lägga mig brevid fisen som sovit inne på vårat rum alldeles själv medans jag varit borta. Självklart med lite övervakning från moffen som varit i vardagsrummet men ändå :P

Imorgon är det prov på trafikverket som gäller klockan 10. Ykbn here i come. Hoppas att jag spikar skiten och slipper den nå mer på fem år.. Jag har inte tid med detta längre :P På kvällskvisten hoppas jag att det blir hockey med andreas, sara&robin men vi får se :) Blir det inte det så ska jag iaf äntligen få umgås med min kära sambo på tu man hand. Och som jag har längtat!

God natt kram.

Hallå! Här kommer en bild från det nya kök...

img_0318 (MMS)

Hallå! Här kommer en bild från det nya köket :) Det gjorde verkligen susen med lite färg och gardiner. Jag har inte uppdaterat på ett tag nu, känner inte alls suget. Kan bero på mini i magen.. Mamma börjar bli trött på att vänta. Skynda dig ut till oss så att vi får rå om dig! På torsdag går som sagt tiden ut, men jag lär nog gå över. Verkar ju ha den oturen :p Nu ska jag sova, imorgon är det kyrkis som står på listan. Natti kram!


Nionde september tvåtusentio

Hela dagen idag har tillbringats i skolbänken på ttc. När vi slutade vid tre tiden åkte jag in till birsta, mötte upp mormor&arvid. Kikade på lite nya tapeter åt vardagsrummet, har funderat och jag vill nog ha en svart tapet där inne istället för en målad fondvägg. Kan bero på att det börjar bli lite tjatigt att bara måla :P Imorgon är tanken att jag åter igen ska på ttc. Jag har grymma förvärkar nu så vi får se, önskar innerligt att jag ska få vakna upp som jag gjorde med arvid. Då vet man lixom att det är på gång. Om det inte blir nått annat så är tanken att vi ska tillbringa helgen i lägenheten. Idag fixade jag äntligen med elen så nu är det väl lite smått med adressändring och sånt kvar. Det känns som att det är första gången jag flyttar, men nog är det annat nu än när vi flyttade till indal för två år sen. Då var det ju mest Andreas som drog i trådarna och jag bara följde med. Det här är ju som mitt lilla projekt :p Får inte säga så för andreas för då låter jag tydligen som en pensionär, haha. Arvid har sovit sen nio, och sen dess har jag försökt förstått mig på försäkringskassans elegitimations inloggning. Men tydligen ska det inte funka för mig.. Elegetimation har jag klart men då ska det ju förstås inte gå att logga in ändå.. Skulle som behöva fixa det där med tanke på att det blir indirekt omöjligt att jobba extra nu när Elias/Alma kommer. Men det är väl en fjärt i rymden just nu. Nä nu ska jag släcka igen och lägga mig brevid prinsen och få några timmars sömn innan man ska vara på gång igen. Natti Kram!

Min älskade

Jag måste bara få tillägna min älskade sambo en tanke. Han är nu inne på fjärde nattjobbs veckan och ärligt talat förstår jag inte hur han orkar. Nu har han jobbat 1600-0700 varje dag så han har ju sannerligen knappt hunnit med att sova och äta. Tydligen så skita gör man på arbetstid då man är betald, aldrig hemma numera. Hehe. Men även fast vi inte sett till han på ett bra tag nu så är vi ändå i hans tankar. Igår ringde han runt tio tiden och var lite less. Ville bara Tom snacka om en massa saker vi förhoppningsvis kan göra snart efter stoppen. Helt plötsligt säger han att han har kommit på ett namn. -Elias. Jag blev helt paff då vi varit inne på så många olika killnamn och nu det senaste Kevin. Men Andreas hade tydligen haft svårt med det och nu ville han ha en Elias. Andreas brukar aldrig om sällan komma med namnförslag så nu tror jag att jag är körd och måste ge Andreas det här :) Så från och med nu är det kanske en liten Elias i magentro? :):) Massa luftpussar till min käraste som nu JObbar röven utav sig för att vi "familjen" ska ha det bra *pussar i tusen*

Ja här är då en bild på sovrummet :) den g...

img_0297 (MMS)

Ja här är då en bild på sovrummet :) den gula väggen blir den kommande fondväggen. Jag är riktigt nöjd :) Arvids rum blev hel klart idag, ett stort tack till Pernilla som turligt nog hade en extra maskeringstejp rulle att avvara :p Jag höll på att avlida när jag märkte att tejpen inte skulle räcka och de inte fanns mer på tempo. Hade varit bra jobbigt att behöva åka därifrån utan att målat sista väggen.. Imorse var jag som sagt på Ttc, kan inte säga att jag uträttade mycket då våran lärare fick annat att göra.. Åkte hem strax efter tio, vilade med Lillgubben en timme innan han åkte på dollar med momma och jag till indal. Imorgon blir det nya friska tag, förhoppningsvis med lärare på plats. Nä nu ska jag lägga mig och slå igen ögona. Bäst att passa på medans man kan =) God natt!


Sjunde september tvåtusentio

Falskt alarm!

Imorse klockan åtta satt jag i väntrummet på ultraljudsavdelningen på sjukhuset. Shit vad nervös jag var, vad skulle jag göra om bebis låg med stjärten nedåt?! :o Tio över gick jag därifrån med en skit nöjd min över hela ansiktet. Det var falskt alarm! Bebis låg rätt, alltså med huvudet nedåt. Det roliga var att den ligger som i profil mot höger, men det gjorde absolut ingenting. Det synstes inget på ultraljudet som skulle kunna göra att jag inte skulle kunna ha en normal förlossning. Nu är mamman nöjd och positiv igen :) Idag är det 9 dagar kvar tills bebis har ankomstdatum och jag kan säga på pappas och mina vägnar att nu är du välkommen ut :)

Nog om det, påvägen hem stannade jag till på mackidonken i birsta och handlade toast! Åh vad gott det var efter all stress och press.. När jag kom tillbaka till lögdö möttes jag upp utav en skitglad liten nyvaken kille :P Idag blev det inge lägenhetsfix. Mamma har mått dåligt så vi har stannat hemma alla fyra, sov mellan ett och fyra :) Riktigt välbehövt. Hunnit med att väga kalle också som snart är uppe i Arvids födelsevikt, 4205 g väger han nu.

Jag ska lägga mig och sova nu, klev upp från grabbarna för att telefonen behövde laddas.. Och då var det lika bra att uppdatera bloggen från en riktig dator. Det går så himla mycket enklare då.

Imorgon ska jag vara på ttc och göra mina sista timmar för ykbn. Nu var det ett tag sen man var i skolbänken så det ska bli roligt :) Hoppas att jag inte glömt allt för mycket, då kan det bli knivigt att plugga ikapp. Efter det SKA jag och mamma upp och måla. Så är det bara :P Huvudvärk eller inte.

Ja godnatt på er allihopa! Kram


Bjuder på en gammal skoltids bild.

Sjätte september tvåtusentio

Dagen började inge bra idag.. Jag och arvid var till barnmorskan klockan tio och fick veta att lillbebisen kanske ligger med stjärten nedåt istället för huvudet. Attans! Det var det sista jag behövde nu i våran stressiga vardag. Blev inbokad på ett tidigt ultraljud imorgon iaf. Håller alla tummar&tår att det bara var elisabeth som inte kunde känna :p Efter mödra åkte vi ut till farmis och där fick arvid stanna hela dagen då mammsen var tvungen att fortsätta måla på i lägenheten. Jag blir grymt nöjd så över det hela är det ju värt att lämna bort lillprinsen lite. När jag kom ner för att hämta honom igen blev jag bjuden på fika. Arvid hade ätit och skitit som en häst :D Haha! Han är så duktig som passar på att parta när han är borta :P Ikväll är vi nere i lögdö igen, har två sovandes småprinsar i sängen brevid mig. Andreas ringde och väckte upp mig för jag "råkade" ju somna jag med efter kvällsvällingen. Nu har jag intagigt min dagliga dos utav bra bloggar och ska lägga ner mig igen. Just nu är det full rulle i magen, jag hoppas bebis förstår att det blir en väldigt ledsen mamma om den inte lagt sig tillrätta innan morgondagen..

Ja förresten, jag och andreas tog oss i kragen idag och åkte och röstade :) Det var första gången för andreas också så det var spännande. Nu känns det som att vi dragit vårat strå åt stacken :P

Imorgon efter sjukhusbesöket åker jag raka vägen upp till indal och fortsätter med förberedelserna. Snart är det fint och klart för att börja flytta över de första sakerna :D Jippie.

Natti natt!

Femte september tvåtusentio

Hallå!


Helgen har bara bestått utav jobb och lägenhetsrenovering. Ifredags hann jag spackla alla rummen, igår var det slipningsdax. Idag har jag målat 2/3 väggar i sovrummet. Tack gode gud för förlängningspinnen till rollern. 2,80 i takhöjd är inget att leka med. Speciellt inte när man är ett stort preggo :P

Men efter allt arbete vill ändå inte våran lilla titta ut.. Kanske är lika bra att du ligger och gonar till dig därinne, mamma har fullt upp med flytten och din pappa jobbar 24/7 ett tag framöver nu så det är ingen brådis att komma ut :)

Min förkylning/influensa verkar vara på bätttringsvägen iaf. Jag är inte alls lika mycket zoombie som föregående vecka. Imorgon är det dax för ett besök på mödra så det ska bli spännande att se hur jag mår.

Imorgon ska Arvid få åka ut och umgås med farmor&alice. Jag hade tänkt bosätta mig i lägenheten och förhoppningsvis hinna göra klart alla rummen, iaf en sväng med färg iaf. Jag börjar bli ivrig att få flytta nu.. Känns inte riktigt som att man hör hemma någonstans just nu. En del saker i huset, en massa annat i lögdö och nu har man lite i lägenheten också.

rvid sover sen klockan åtta, han somnade bums efter en massa stoj idag :) Robban har också lagt sig och snarkar på bra han med. Nu ska jag bara göra lite mat åt lilla kalle så ska vi också hoppa ner i säng.

Jag verkar ha fått nått fel här på bloggen, mina inlägg syns inte på första sidan? Skit skumt, har inte hittat problemet än heller.. Men jag får ta det någon annan dag, en hungrig bebis är inte att leka med :P

Natti natt!

Andra september tvåtusentio

Hallå!

Ja då var månaden som vi längtat så länge efter äntligen här! September = bebisens ankomst.
Idag är det precis 2 veckor kvar till beräknad födelse, och som vi längtar.

Dagen idag har bestått utav en massa "lallande", lunch på ikea med mamma, helene och alla barnen. Vid tvåtiden åkte vi upp till Indal och jag fick äntligen de efterlängtade nycklarna till våran lägenhet! Efter middagen lämnade jag arvid med morfar medans jag knyckte mormor med mig åter igen till Birsta där det blev en massa färg&tapeter inhandlat. Hela lägenheten ska få sig en liten uppfrächning innan vi ska ta och flytta in, vilket känns jätte bra. Jag vill verkligen kunna trivas där medans vi tar tag i huset..

Igår var jag iväg till doktorn som tog en massa prover på mig då jag varit förkyld extremt länge nu. Han hittade felet, jag hade en sänka på 75 och tyckte att infektionen satt på mina luftvägar.. Typiskt då jag redan har svårt med andningen. Ja iaf kom jag därifrån med penicillin för tio dagar. Men jag tror faktiskt att jag börjar bli bättre redan och då har jag inte tagigt dem så de får nog vara tills vidare. Jag och tabletter går inte riktigt ihop :P

Imorgon vet jag inte alls vad som står på schemat. Tänkte iaf ta och hoppa i säng nu med en mysig junior och invänta de där härliga värkarna :) hehe.

Godnatt!


Såhär tror ni

Carro - En flicka den 5 september, 48cm och 3000g
Jonna - En flicka den 9 september, 50/51cm och 3600g
Moster - En pojke den 9 september, 52cm och 4220g
Emma - En pojke den 10 september, 51cm och 3800g
Annica - En pojke den 10 september, 51cm och 4100g
Caroline - En flicka den 19 september, 49cm och 3900g
Pernilla - En pojke den 18 september
Ville - En pojke

__________________________
(Tagen från Pernilla.)

Pojke:
( ) Koppen lyfter du i örat för att dricka 
( ) Du har ofta huvudvärk
( ) Du gillar inte citrus eller apelsinjuice
( ) Bebisens hjärtslag är 140 eller färre
( ) Du är sugen på kött och ost (endast ost)
( ) Du har svårt att andas och är ofta snuvig
(x) Du har klart urin
( ) Brösten är olika stora
( ) Brösten har blivit mycket större
(x) Du var knappt illamående i början
( ) Du och din mammas relation är sämre
(x) Pappan går inte upp under graviditeten
( ) På mackan äter du helst kanten
( ) Dina fötter är kallare än vanligt
( ) Du sover med kudden mot norr
( ) Bebisen ligger högt i magen
( ) Håret på dina ben växer ut fortare
(x) Din mage står ut
( ) Magen är klotrund och toppig
( ) Din pigmentrand är stark och markerad
( ) Du visar handryggen när du visar händerna
(x) Ditt hår är tjockt och glansigt
( ) Du sover helst på din vänstra sida
( ) Du känner dig ofta ledsen
( ) Det är synd om dej
( ) Du gick upp lite i början
(x) Tandköttet blöder inte eller bara lite
(x) Du har ingen svamp eller urinvägsinfektion
(x) Bebisen sparkar hårt och ofta
(x) Bebisen har hicka sällan / aldrig
(x) Du har enorm utstrålning som gravid 
(x) Du känner dig bekväm i din mammakropp
( ) Du har mycket halsbränna

Flicka:
(x) Lite eller ingen halsbränna
( ) Du känner dej oattraktiv
( ) Babyn hickar mycket
( ) Babyn sparkar mindre, bökar gärna
( ) Du har lättare att få urinvägsinfektion
( ) Du har större risk att få svampinfektion
( ) Tandköttet blöder mycket
( ) Vikten går upp mycket i början
( ) Du är ofta irriterad
( ) Du är ofta arg
(x) Du sover helst på din höger sida
( ) Ditt hår är tunnt och matt
(x) Du visar händerna med handflatan upp
(x) Du har en svag pigment rand/ ingen alls
( ) Din mage är bred
( ) Du har en platå på magen
(x) Håret växer som vanligt på benen
(x) Bebisen ligger lågt i magen
( ) Du sover med kudden åt söder
(x) Fötterna känns som vanligt
(x) Du äter gärna mackans mitt
( ) Pappan går upp under graviditeten
(x) Du o din mammas relation är oförändrad
( ) Du var illamående i början
( ) Brösten har blivit lite större
(x) Brösten är lika stora
( ) Du har grumlig och blek urin
(x) Du kan andas som vanligt
( ) Du är sugen på frukt och sallad
(x) Bebisens hjärtslag ligger över 140
( ) Du älskar citrus frukt och apelsinjuice

Pojke: 11   Flicka: 12

Ja hur ska det här sluta :P Jag har då inte den blekaste.
 


RSS 2.0