En heldag med tvåtakt i lungorna

I fredags var jag och barnen ut till Söråker på middag och lek hos Rickard& Gabbi. Innan vi åkte hem stannade vi till hos mamma& pappa, där bjöds det på milkshakes och med mig hem fick jag ta med pappas och stoffes skotrar på vagnen för att man råkar vara den enda med en rejäl bil då förstås! När vi kom hem kvällade vi tidigt för att ladda inför en riktig skoter dag.

Igår (Lördag) kom Andreas hem från 40h jobb klockan åtta. En halv timme senare drog jag och ca20 skotrar till iväg upp mot Sättna och Winter games. Vi var uppe strax efter tio och var bland de första på plats! Väl där anmälde jag mig till skoter dragracingen och jävlar vad roligt det var! Testade att köra både min -550 och pappas 1000kubikare. Som snabbast kom jag i mål på 7,9s på 201m. Och de bästa skotrarna där under dagen körde på låga 7or, så jag är minst sagt nöjd!
När jag kört klart kom TV4 fram till mig och ville intervjua mig. Helt sjukt!

Vi åkte hem vid halv två för då var vi alla rätt nöjda efter dagen. Leden hem var minst sagt guppig men vad gör väl det när man har en räser maskin :)

När vi kom hem igen åkte vi direkt till pizzan för att äta!

Kvällen spenderades uppe på högstjärn tillsamans med Johanna och några andra sociala skoterburna :) Blev även lite puder körning innan vi åkte hemöver och skallade kudden rätt hårt!

Idag känner jag verkligen att jag lever, barnen vill leka och jag känner mig som en hundra åring! Jaja, bara att ta tjuren vid hornen och åka ut och härja lite idag också. Fast idag får barnen följa med för de har blivigt så pass pigga.

Ha en fortsatt trevlig helg allesammans!


Full rulle

Nu var det ett tag sen jag skrev ett par rader här.. Men förra veckan var det full rulle då det vart en massa arbete för mig och dagis för barnen.
Som grädde på moset var Andreas borta på jobb så det blev rätt stressigt att pussla ihop allt.

I helgen var vi iväg till nöjeshallen för att fira min älskade mamma som fyllde 43 år. Det Blev gocart med hela familjen följt utav god mat på bite line och som avslut en ridtur på dildon! (Som förövrigt mamma vann) I samband med det blev min förlovningsring helt ihop tryckt så att den nätt och jämt gick av mitt finger! Hur sjukt är inte det då? Så i väntan på lagning känner jag mig nu helt naken!

Idag fick barnen vara hemma med mormor medans jag jobbade för att de har åkt på en skit jobbig förkylning! Tur för oss så är det lite jobb den här veckan så vi kan vara hemma och kurera oss.

Imorgon är det endast stor handling som står på schemat. Sen ska jag faktiskt entra gymmet för mitt allra första spinning pass! Jag hoppas att jag tycker det är roligt för nu behöver min kropp verkligen få sig lite motion :)

Nä nu är klockan över tolv, bäst att betala alla räkningar så man kan andas ut! Alltid lila roligt... Godnatt!


Kärlek <3

Måste bara få börja med att berätta om min helt underbara fredag!

I fredags var jag med på Karl Gustav Modighs födelse! Det var en helt otrolig upplevelse och jag är enormt tacksam och glad för att Maria och Andreas ville dela denna underbara stund tillsammans med mig.
Med sina 50cm och 3924g tog Gustav mig med storm och har nu och föralltid en plats i mitt hjärta! Det är med stolthet jag kan säga mig vara hans blivande gudmor.
Efter endast tolv timmar inne på förlossningen var den nya lilla familjen redo att åka hem.

Det är svårt att toppa början på helgen med nått bättre än en förlossning måste jag säga! En sak är säker och det är att om jag någon gång får lust att plugga vidare en herrans massa år så ska jag plugga till barnmorska!
Meeen som att det skulle hända va..

Idag har jag jobbat hela dagen och barnen har varit på sin första riktiga dagis dag. Det hade gått extremt bra! Det har mest varit mamma hjärtat som fått sig en liten törn. Nu ikväll har vi iaf myst järnet och hade det inte varit för att vi precis lärt barnen att sova själva så hade de ju fått somnat hos mig. Det är faktiskt sjukt hur mycket man kan sakna sin sambo när det börjar närma sig sovdags. En stor tom säng är inte alla nå ljuvligt..

Imorgon är det mera jobb som står på listan. Hela veckan närmare bestämt! Jag hoppas verkligen inte att jag kommer känna mig lika slut varje kväll bara...

Nä nu går ögonen kors.. Lika bra att säga godnatt! :)


Skoter skoter (8)

Idag har vi varit på dagis från halv tio till klockan tre. Strax innan lunch sa jag hejdå till barnen och gick till personalrummet. Tanken var att jag skulle stanna där så att fröknarna fick se om de kunde äta med Alma själv idag. Efter endast 5min blev jag uppringd och ombads komma tillbaka. Alma var hysterisk och skulle inte sitta i någon stol inte, men mammas knä dög bra nog och hon fick faktiskt i sig lite mat. Problemet kan ha suttit i att hon var övertrött för på en gång efter maten la fröken ut Alma i vagnen och hon brann av på två röda. Medan Alma sov hade jag lite mys stund i soffan med de lite större barnen. Arvid var bra trött han med men han kan ju inte bara lägga sig i vagnen han.. Vi får se hur de blir för han sen när det blir lång dagar där. Men ett problem i taget!
När Alma väl vaknat var hon mycket snällare och gladare, hade inte alls något behov utav att vara med mamma så vi fick stanna kvar över mellis för att se om hon ville sitta själv och ätandå. Men vad drömde vi då? Samma visa igen, Alma visade sin bästa sida och satt och TOK skrek i tio minuter innan hon gav med sig och förstod att det kanske inte var så tokigt med mellis trots allt :)
Alma är verkligen en väldigt envis liten dam. Envisare och tjurigare är de flesta andra barn jag träffat... Jag vill att Alma ska lära sig att bli behandlad precis som alla andra trots hennes sjukt höga röst. Hittills har Alma alltid fått precis som hon vill och hon är så medveten om det nu. Så fort hon sätter rösten till gör jag ju allt i min makt för att hon ska sluta för att jag vet hur jäkla jobbigt det är för min omgivning att höra på. Men nu är det slut med det, i och med dagis starten nu hoppas jag att det ska bli lite lättare då hon faktiskt måste lära sig att samsas och lyssna på sina fröknar.

Nä nu svamlar jag bara..

Ikväll har jag ju varit på skoter möte också som faktiskt var mycket givande. Och till er alla! Nu har vi äntligen fått våra nya fräna "buffar" så om det är någon som är sugen på en äkta Indals skoterklubb buff till vinter kylan är det bara att höra utav sig. För dessa snyggingar som endast finns i svart tar vi 120 svenska kronor! Inte alls dåligt för någon som vill hänga på det senaste modet ;p

Nu har jag nyss sprungit en timme på den där t r ä n i n g s maskinen/ saken och hunnit med en dusch så nu ska jag hoppa i säng. En ren bäddad säng med debuten på våra nya täcken åhhh vad jag ska sova gott.

Imorgon ska vi vara på dagis 0745! Sjukt tidigt så det blir till att ställa fem hundra sjuttio fem larm tills dess..

Godnatt på er!


Old stuff

Då var jag precis hemkommen från jobbet. Allt har gått jätte bra ikväll, med mig hem fick jag en sopsäck med mina gamla kläder som mamma hittat. Ganska roligt att se vad man faktiskt hade på sig för inte allt för många år sen. Sen att jag inte riktigt kan förstå att jag har kunnat haft på mig alla de där små kläderna är en annan femma!

Nu har jag bara projekt sortera framför mig.. Fick nyss höra om att det arrangeras en klädbytardag med vuxenkläder i Timrå den 25feb. Funderar starkt på om jag ska anmäla mig, jag har ju faktiskt gott om kläder här hemma som bara ligger och tar plats. Får kolla vad jag kan dra fram åtminstonde :)

Idag gick allt bra på dagis, vi stannade kvar på lunch och barnen åt på bra. Imorgon ska dom vara kvar själva en stund och så ska de försöka lägga Alma i vagnen efter lunchen. Håller tummarna på att det går bra!

Nä nu ska jag läsa någon blogg till så ska jag försöka sova. Ska ju upp tidigt imorgon!


Första dagen på dagis

Godkväll!

Resan hem igår gick oväntat bra. Alma var väldigt lugn och glad när vi skulle landa i Bromma, jag däremot var väl förberedd på det värsta. Förkläde på Alma och en stor plast påse sittandes med i knät.. Men tack gode Gud för att det gick ändå! Från Bromma till S-vall sov lilla damen hela vägen så det gick ju också.

Men å så skönt det var att få komma hem! Det känna konstigt för jag brukar vanligtvis tycka att det är jobbigt att komma hem med all ouppackad packning och så.. Men nä det känns ruskigt bra att jag är så nöjd med vart och hur vi bor.

Idag var det då dagen vi så länge väntat på. Almas första inskolningsdag! Hon verkade trivas som fisken i vattnet, tvärtemot storebror som inte alls ville lämna mamma för att leka med varken leksaker eller de andra barnen. Det är verkligen för och nackdelar med att ha barnen hemma längre än två år.. Visst känna det bra att Arvid hellre är hemma med mamma men dagis är ju så väldigt viktigt för utvecklingen. Nu var vi ju bara där en timme idag så imorgon tror jag att det kommer gå bättre för då stannar vi på lunch också :)

Jag måste bara få ge en stor eloge till alla förskolekärare. Ni är verkligen bäst! Jag blev alldeles kall svettig bara jag satt på golvet i en timme.. Det händer verkligen allt på en och samma gång! Helt plötsligt känns det helt okej att gå tillbaka till mitt jobb :)

Nä nu ska jag göra kväll, det är ju en dag imorgon också! God natt


"Amerikans afton"

Imorse fick jag sova längst utav oss alla, halv tio väckte Andreas mig med att det var frukost. Efter lite frulle och en tidning for jag och Eva iväg till Centrum Syd för att shoppa loss lite. Med mig hem fick jag en tjocktröja, en foundation och lite hårprodukter. Jag hann även med en lång och skön solning innan det var det dags att svida om för att åka och bowla. Arvid tyckte att det var super roligt. Men då har han ju varit med förr också :) Alma var mest nöjd eftersom man fick äta popcorn.

Efter bowlingen som faktiskt slutade i vinst till farfarn åkte vi vidare till Lucy's bar där det blev jätte god middag med banana split till efterrätt. Jag kan säga att vi var sex väldigt mätta och belåtna människor som åkte därifrån :) Ikväll har vi sett på Little fuckers och spelat en massa spel. Barnen var vaken bra länge så jag vågar nog hoppas på en någorlunda sovmorgon imorgon igen.

Imorgon vet jag inte vad som står på schemat. Cirka klockan fyra ska vi iaf åka hemöver igen. Och det känns ganska skönt! Borta bra men hemma är verkligen bäst! Jag saknar faktiskt min mamma, min bil, mitt hus, min säng, all snö och alla måsten.. Faktiskt!

Resan oroar mig faktiskt lite med tanke på att Alma spydde båda gångerna vi skulle landa på hitvägen. Det var precis som att Lill stackarn blev åksjuk, för så fort vi började nedstigningen blev hon jätte ledsen vilket resulterade i rejäla mat förluster.... Så jag kan säga såhär det är Andreas tur att ta Alma!!


GOTT NYTT ÅR!

Välkommen härliga år 2012! Jag verkligen känner på mig att det här året ska bli ett väldigt lyckat år. Nyårslöftet iår är att bli bättre på att träna och att bli nyförälskad varje dag. Det är ju som sagt svårt att leva ett liv tillsamans med en Karl som arbetar som sanerar och tillbringar mestadels utav sin tid på borta plan. Jag slutar ändå aldrig att hoppas att det med tiden ska bli mer hemmajobb. Men faktum kvarstår att det är ett krävande jobb, och i och med det har jag bestämt att jag varje dag ska se till de bra och positiva sakerna som tillförs i våra liv och samtidigt sätta tydliga gränser och mål för att undanröja eventuella missuppfattningar och därigenom få ett starkare och hållbarare förhållande med min faktiskt ganska underbara man <3

Träningen däremot ser jag som mitt största hinder då jag absolut inte är tjejen som tränar! Jag är den tjejen som äter vad jag vill, när jag vill och alltid på tok för mycket för att sen bara löka och inte lägga på mig någon som helst vikt för det. Men på senaste tiden verkar det blivigt ändrig på det... Och jag gillar inte det jag ser. Vikten skiter jag helt och hållet i, det är mer mitt sätt att se mig själv på som jag inte gillar! De flesta runt om kring mig säger till mig "du har ju faktiskt fått två barn", men jag kan inte se det som en ursäkt. Jag vet att det är omöjligt att se ut som innan med tanke på höfter, bröst och allt därtill som ändras under en graviditet. Men jag vill ändå kunna känna mig som förut.. Maten är min största bov och den har jag redan börjat brottas med, jag erkänner att jag är en livsnjutare utav dess like. Jag är verkligen inte den som har karaktär att rå banta, sluta med bröd& potatis eller äta några osmakliga soppor. Som ni kanske förstår blir träningen då ganska nödvändigt för mig. Men hur ska man börja?! Jag har tidigare testat att börjat rå träna, springa varje dag och gått med i dans klasser osv osv. Det slutar då alltid på samma sätt och det är att jag tröttnar och slutar upp helt och hållet. Motivationen finns ju där men det knuffas istället undan då det känna som ett dött lopp! Jag har nu istället funderat på en lösning, jag ska äta mindre portioner & skriva ner allt jag äter. Även om det är mindre nyttigt så ska det bokföras, för att samtidigt börja springa på min cross trainer (till att börja med) 1h 3ggr i veckan. Det kanske låter fjuttigt men för mig låter det faktiskt ganska hållbart! Jag har faktiskt lagt lite ansvar på A. Han ska få peppa mig oavsett om jag behöver det eller inte och se till så att det händer och inte "ska" hända.

Nu på Måndag den 9/1 börjar allvaret för mig och barnen. Det är inskolningsdags och i och med det betyder det att min ledighet är över.. Back to work!

Det är med Blandande känslor vi ser på det. Jag känner att det kommer bli en sjukt jobbig omställning att lämna barnen helt och hållet i några andras händer. Men samtidigt ser jag ju fram emot den utveckling som kommer ske i och med att det rullat på och alla de nya erfarenheterna barnen kommer få med sig som de faktiskt inte får hemma. Mammas små hjärtebebisar börjar bli stora!

Igår den 3/1 onsdag flög vi ner till Skåne land där vi besöker Farfar och Farmor Eva. Vi blir kvar här till och med Söndag. En massa roliga aktiviteter är inplanerade, igår hade vi bl.a. Liten julafton här med massa paket och god mat. Idag har vi varit och badat vilket verkligen gick hem hos barnen. Imorgon är det "gamma Karin" (andreas farmor) som ska få besök :) Jag har en del hemlängtan. Dels på grund utav att jag inte vill missa Gustavs födelse. Jag håller verkligen tummarna på att jag hinner komma hem och få uppleva den otroliga upplevelsen tillsamans med Maria& Andreas.

Nä nu börjar ögonen gå kors.. Mer uppdatering kommer inom kort.
Jag ville bara skriva att 2012 Here I Come!


RSS 2.0