Alma 6 månader

Våran lilla tös har nu hunnit blivigt hela 6 månader gammal!



Jag måste åter igen säga att tiden går alldeles för fort. Men vi njuter utav varenda sekund vi får tillbringa tillsammans.

Lite snabbfakta om Alma:

Alma är en väldigt glad och stillsam tjej som njuter utav livet.
Hon har sedan någon vecka lärt sig att sitta alldeles själv och det känns jätte skönt för helt plötsligt kan hon vara med så mycket mer och det bästa är att hon numera kan sitta och leka med sin storebror.
Hon har antagligen märkt att rösten är rätt rolig för prata tycker hon om att göra. Men hennes röst är inte att leka med, den är väldigt speciell.. Händerna är en favorit att ha i munnen, nuförtiden får inte ens nappen sitta kvar.
Tänderna är nog inte långt borta då hon är ganska vit i undre tandraden.
Alma ammas fortfarande och det har faktiskt inte blivigt allt för mycket annat på matfronten. Gröt har vi försökt börjat med på dagarna, en liten portion under dagen när det passar som bäst.
Jag ger henne det oftast när vi andra äter lunch så att även hon får äta då.
Det här med amningen vet jag inte hur länge hon vill hålla på med.
Jag känner lite att det är upp till Alma själv, för för mig är det ju ändå bara praktiskt.
Men vi får se hur mycket längre vi rullar på med det :)
Sovrutinerna har hon fått utav sin bror. Hon sover samtidigt som honom efter lunch (beroende på när vi vaknat& vad vi gör) sen små somnar hon under dagen men det är mer "power naps" och hon somnar sedan samtidigt som brorsan vid 8-9 tiden på kvällen och sover hela natten fram till 8-9 med undantag för ett tidigt morgon snack.
Hon sover oftast för sig själv i sin spjälsäng som står brevid våran säng och där verkar hon trivas. Det är sällan hon får sova i våran säng då vi har fullt ändå, men då det sker funkar det lika bra.
Alma är lik sin bror och är lite större än medel kurvan. Men det har hon varit hela tiden så hon följer sin kurva bra både vikt och längd mässigt.
Hon har alldeles nyss blivigt vaccinerad igen och det där med sprutor sköter hon bra. Hon har varken blivigt hängig eller febrig. Lite tröttare och gosigare har vi ändå märkt av men inte på ett negativt sätt. 
Alma använder sig utav Libros blöjor i storlek 4 och i kläder har hon nu fått börjat med storlek 74.

För mig är lyckan total, Alma är helt underbar och det är verkligen ovärdeligt att få följa med i hennes utveckling.
Vi ser fram emot många härliga år med ännu fler underbara framsteg!


Kommentarer
Postat av: Pernilla - mamma till Vilja

Va kul att du skrev lite fakta :) Herregud, det har redan gått ett halvår alltså! Tiden har verkligen gått fort, snart är det Viljis tur att fylla halvår :)

2011-03-25 @ 06:25:49
URL: http://dearpernilla.blogg.se/
Postat av: Emma s

Stortjejen som blivit ett halvår redan. Hade jag inte träffat henne och vetat hur gammal hon är så hade jag sagt 3-4 månader. Tiden går verkligen fort! :) Det var ju nyss som du hade med henne på kyrkis första gången.

2011-03-25 @ 20:24:50
URL: http://endaghosemma.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0